Nagy érdeklődés mellett zajlott a 4. Esküvői kiállítás február 2-án Ipolyságon, a Szondy György Gimnázium éttermében. A kiállítás sikerét jól mutatja, hogy idén ismét új helyszínt kellett találni a rendezvény lebonyolítására, mivel már a Városháza színházterme is szűkösnek bizonyult.

A kiállítást a rendezvény szervezője, Zachar Erika nyitotta meg.

“Az első kiállítás azt gondolom egy óriási bombaként robbant az ipolysági milliőbe. Rengetegen voltak. Még nem láttam a hotelt annyira, tele mint azon a vasárnapon. Pedig odakint irtózatos hideg volt. de az emberek eljöttek. kíváncsiak és nyitottak voltak. Ez az élmény adott motivációt, hogy ezt a rendezvényt folytassuk, csak nagyobb térre volt szükségünk, mivel egyre több kiállító jelentkezett, hogy szeretnének bemutatkozni. A második és harmadik kiállítás a városháza színháztermében került megrendezésre, de ez sem bizonyult elég tágasnak. Így az idei kiállítást már a gimnázium nagytermében szerveztük. Minden évben igyekszünk újdonságot, pluszt becsempészni, hogy izgalmasabb, tartalmasabb és színvonalasabb legyen”

– nyilatkozta portálunknak Zachar Erika, a rendezvény szervezője.

Az esemény során bemutatkoztak többek között a környék legjobb esküvői szalonjai, zenekarai, cukrászai, kozmetikusai és vőfélyei is.

“2017-ben szerveztük meg az első ipolysági esküvő kiállítást, mely az ipolysági Hotel Villa Romaine-ben került megrendezésre. A rendezvénynek kettős célja volt. Az egyik, hogy a helyi esküvői szolgáltatóknak platformot teremtsünk a bemutatkozásra, ezzel is közvetlen kapcsolatba kerüljenek az ifjú jegyespárokkal, és legyen egy hely egy alkalom, ahol kötetlenül tudnak informálódni, beszélgetni. A másik célom pedig az volt, hogy mi, az esküvők háttéremberei, az esküvői szolgáltatók, mint fotós, videós, ruhaszalon, kozmetikus, vőfély stb. egymással kapcsolatot teremtsünk. Azt gondolom, hogy egy remek közösséget sikerült összehozni, mondhatni néhányukkal baráti kapcsolatok is kialakultak. Minden évben igyekszem a régióból megszólítani a kiállítókat, ezzel is egymást segíteni. Ezek a kiállítások arra adnak alkalmat, hogy a kiállítók bemutassák eddigi munkáikat vagy éppen egy olyan új inspirációt hozzanak, ami az ő adott területükön “trendi” lesz”

– magyarázta Erika a kiállítás céljait.

Az idei kiállítás egy jótékonysági akcióval egészült ki, mellyel a Felsőszelin élő Bartakovics Améliának szerettek volna segíteni a szervezők.

“Az idei 4. kiállítást egy jótékonysági “sütivásárral”, gyűjtéssel egészítettük ki Bartakovics Améliának, aki 1 éves és Felsőszeliben él. Egy nagyon ritka betegsége van, aminek gyógyítására van orvosság, csak nagyon drága, közel 2 millió euró. A biztosító nem fizeti. Nekem három gyermekem van, a legkisebb majdnem egyidős azzal a kislánnyal, akinek a gyűjtést szerveztük, még a nevük is összecseng. Teljesen véletlenül találkoztam a történetével, és nagyon megérintett. Láttam azt, hogy ennek a kislánynak lehet segíteni, mert van orvosság ami meggyógyítja őt, és majdnem teljes életet élhet. Hogy ez teljesülhessen, csak és kizárólag az emberek jóakarata, jószándéka és tennivágyása szükséges. Hiszem azt, hogy itt Szlovákiában van annyi jószándékú ember, azzal, hogy csak egy kicsit hozzátesznek, egy család életét megváltoztathatják. Szeretném, ha a története minél több emberhez eljutna. Szeretném, ha a mi kis sikerünk és segítségünk híre eljutna olyan emberekhez, akik nagyot tudnak tenni és ezáltal segíteni Améliának. A sütivásárt helyi éttermek és cukrászok támogatták és így jöhetett össze az a 716,30 €”

– zárta szavait a rendezvény szervezője, a Pepita Wedding ügyvezetője.


Kapusník Csaba
a képek a szerző felvételei

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.09.11.

Karanténban az ipolysági neurológus – Interjú MUDr. Póczik Gáborral – FRISSÍTVE

FRISSÍTVE: 2020. 9. 13. Mint ismeretes, városunkban is felütötte fejét a koronavírus, az ipolysági belgyógyászaton kezelt egyik beteg…

2020.09.14.

Ipolyság régen és most – 1. rész (fotógaléria)

Ezennel új cikksorozatot indítunk útnak: Ipolyságon készült fotókat teszünk egymás mellé. Egyet a múltból és egyet a jelenből.…

2020.09.15.

Két pedagósgus tesztje lett pozitív, bezár a csábi alapiskola

"Az Alapiskola és Óvoda Csáb vezetősége tájékoztatja a diákokat, szülőket, hogy ma, azaz 2020. 09. 15-én a nagykürtösi Regionális Közegészségügyi…

2020.09.15.

Megkérdeztük olvasóinkat, mutatjuk az eredményeket!

Portálunk elsőként számolt be róla, hogy szeptember 3-án az ipolysági képviselőtestület úgy döntött, a járványügyi helyzetre való tekintettel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló