A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny ipolysági fordulóján jártunk - íme az eredmények - Reflex24

2020. február 12-én zajlott a Tompa Mihály Országos Verseny körzeti fordulója az ipolysági városi könyvtárban, melyen a környező magyar alapiskolák 58 diákja vett részt. A szavalók vers és próza kategórában mérettették meg magukat, melyeken belül további 3-3 kategóriára voltak osztva korcsoportok szerint. A rendezvényt Duba Ernő, a Csemadok Lévai Területi Választmányának titkára, a verseny szervezője nyitotta meg.

Duba Ernő, a verseny főszervezője

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a döntéshozatal tekintetében, hiszen a verseny során színvonalas előadások, jobbnál jobb produkciók hangzottak el. A díjátadó előtt a két zsűrielnök kiértékelte az egyes kategóriákat. “Nagyon jó látni azt, hogy évről évre jobb előadások születnek, változatosabb, az egyes korosztályokhoz megfelelő volt a szövegválasztás is. Elégedett vagyok”, fogalmazott Tóth Gábor, aki a versmondók teljesítményét értkelte.

A verseny a következő eredményekkel zárult:

I. kategória, próza: 1. Eliáš Lara (Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola), 2. Csákvári Bence (Pongrácz Lajos Alapiskola), 3. Csáki Anna (FFKIKI)
I. kategória, próza: 1. Schultz Viktor (FFKIKI), 2. Hohler Dávid (Palásthy Pál Egyházi Alapiskola), 3 Varga Emese Anna (FFKIKI) és Kováčik Olivér (PLAI)
II. kategória, vers: 1. Fehérváry Flóra (PLAI), 2. Glonczi Levente (Ipolyszakállosi Alapiskola és Óvoda), 3. Gazdag Réka (PPEA) és Kiss Eszter (Ipolyszakállosi AI)
II. kategória, próza: 1. Pálffy Zsuzsanna (FFKIKI), 2. Daniš Vivien Lili (PLAI), 3. Bóna Zsolt (PLAI) és Jekkel Linda (FFKIKI)
III. kategória, vers: 1. Klukon Adél (FFKIKI), 2. Rádi Sarolta (FFKIKI), 3. Bóna Sára (PLAI)
III. kategória, próza: 1. Soltész Viktória (FFKIKI), 2. Balázs Vivien (Ipolyszakállosi AI), 3. Pásztor Csaba (PLAI)

A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny következő, járási fordulóját március 10-én rendezik meg a lévai CK Juniorban.


Kapusník Csaba
a képek a szerző felvételei

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.08.08.

Mutasd a tetkód, megmondom ki vagy!

Napjainkban már teljesen természetes lett, hogy az számos ember testét tetoválás díszíti. Annak ellenére, hogy ez egy életre…

2020.08.12.

Döntsd el te, kié a régió legszebb virágoskertje!

„Ha növényt ültetsz, azt jelenti: hiszel a holnapban.” (Audrey Hepburn) A fent olvasható mottóval indítottuk útjára júliusi nyereményjátékunkat…

2020.08.10.

Chapterfest Ipolyságon – A Chapter 5 zenekar bemutatja új albumát

2020. augusztus 15-én kerül sor a Chapterfest nevet viselő könnyűzenei koncertsorozatra Ipolyságon, a Garden Caféban. Az albumkeresztelésben több…

2020.08.13.

Miért vannak „fa csontvázak” a Garam keleti partján, Zselíznél?

Lehangoló látványt kínál a Garam Zselízzel szembeni oldala, mely a várostól tekintve a legfrekventáltabbnak tekinthető. Ez a frekventáltság…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!