A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny ipolysági fordulóján jártunk - íme az eredmények - Reflex24

Hirdetés

2020. február 12-én zajlott a Tompa Mihály Országos Verseny körzeti fordulója az ipolysági városi könyvtárban, melyen a környező magyar alapiskolák 58 diákja vett részt. A szavalók vers és próza kategórában mérettették meg magukat, melyeken belül további 3-3 kategóriára voltak osztva korcsoportok szerint. A rendezvényt Duba Ernő, a Csemadok Lévai Területi Választmányának titkára, a verseny szervezője nyitotta meg.

Duba Ernő, a verseny főszervezője

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a döntéshozatal tekintetében, hiszen a verseny során színvonalas előadások, jobbnál jobb produkciók hangzottak el. A díjátadó előtt a két zsűrielnök kiértékelte az egyes kategóriákat. “Nagyon jó látni azt, hogy évről évre jobb előadások születnek, változatosabb, az egyes korosztályokhoz megfelelő volt a szövegválasztás is. Elégedett vagyok”, fogalmazott Tóth Gábor, aki a versmondók teljesítményét értkelte.

A verseny a következő eredményekkel zárult:

I. kategória, próza: 1. Eliáš Lara (Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola), 2. Csákvári Bence (Pongrácz Lajos Alapiskola), 3. Csáki Anna (FFKIKI)
I. kategória, próza: 1. Schultz Viktor (FFKIKI), 2. Hohler Dávid (Palásthy Pál Egyházi Alapiskola), 3 Varga Emese Anna (FFKIKI) és Kováčik Olivér (PLAI)
II. kategória, vers: 1. Fehérváry Flóra (PLAI), 2. Glonczi Levente (Ipolyszakállosi Alapiskola és Óvoda), 3. Gazdag Réka (PPEA) és Kiss Eszter (Ipolyszakállosi AI)
II. kategória, próza: 1. Pálffy Zsuzsanna (FFKIKI), 2. Daniš Vivien Lili (PLAI), 3. Bóna Zsolt (PLAI) és Jekkel Linda (FFKIKI)
III. kategória, vers: 1. Klukon Adél (FFKIKI), 2. Rádi Sarolta (FFKIKI), 3. Bóna Sára (PLAI)
III. kategória, próza: 1. Soltész Viktória (FFKIKI), 2. Balázs Vivien (Ipolyszakállosi AI), 3. Pásztor Csaba (PLAI)

A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny következő, járási fordulóját március 10-én rendezik meg a lévai CK Juniorban.


Kapusník Csaba
a képek a szerző felvételei

Címkék: , , , , ,

Olvasta már?
2020.02.19.

Szavak, melyek képesek minket a mélybe ...

Az internet csodájának hála szinte állandóan áradhat belőlünk a szó. Akkor is alkalmunk van megosztani gondolatainkat a másikkal,…

2020.01.15.

Határon átnyúló pályázatok régiónk fejlesztésére a ...

A Kisprojekt Alap lehetőségei régiónk felzárkóztatását szolgálják. Ennek alapvető célja a határon átnyúló társadalmi kohézió erősítése helyi szintű együttműködések…

2020.02.16.

Helyzet van!

Panaszkodunk, gyakran elégedetlenek vagyunk. Természetes emberi reakció ez. A fejlődés motorja lehet, ha az elégedetlenséget új energiák gerjesztésére…

2019.12.23.

Karácsonyi műsor és avatás a zselízi ...

A zselízi Comenius Gimnázium magyar és szlovák első osztályos tanulóit 2019. december 20-án a harmadikosok egy hagyományos avatási…

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb