2020. február 12-én zajlott a Tompa Mihály Országos Verseny körzeti fordulója az ipolysági városi könyvtárban, melyen a környező magyar alapiskolák 58 diákja vett részt. A szavalók vers és próza kategórában mérettették meg magukat, melyeken belül további 3-3 kategóriára voltak osztva korcsoportok szerint. A rendezvényt Duba Ernő, a Csemadok Lévai Területi Választmányának titkára, a verseny szervezője nyitotta meg.

Duba Ernő, a verseny főszervezője

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga a döntéshozatal tekintetében, hiszen a verseny során színvonalas előadások, jobbnál jobb produkciók hangzottak el. A díjátadó előtt a két zsűrielnök kiértékelte az egyes kategóriákat. “Nagyon jó látni azt, hogy évről évre jobb előadások születnek, változatosabb, az egyes korosztályokhoz megfelelő volt a szövegválasztás is. Elégedett vagyok”, fogalmazott Tóth Gábor, aki a versmondók teljesítményét értkelte.

A verseny a következő eredményekkel zárult:

I. kategória, próza: 1. Eliáš Lara (Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola), 2. Csákvári Bence (Pongrácz Lajos Alapiskola), 3. Csáki Anna (FFKIKI)
I. kategória, próza: 1. Schultz Viktor (FFKIKI), 2. Hohler Dávid (Palásthy Pál Egyházi Alapiskola), 3 Varga Emese Anna (FFKIKI) és Kováčik Olivér (PLAI)
II. kategória, vers: 1. Fehérváry Flóra (PLAI), 2. Glonczi Levente (Ipolyszakállosi Alapiskola és Óvoda), 3. Gazdag Réka (PPEA) és Kiss Eszter (Ipolyszakállosi AI)
II. kategória, próza: 1. Pálffy Zsuzsanna (FFKIKI), 2. Daniš Vivien Lili (PLAI), 3. Bóna Zsolt (PLAI) és Jekkel Linda (FFKIKI)
III. kategória, vers: 1. Klukon Adél (FFKIKI), 2. Rádi Sarolta (FFKIKI), 3. Bóna Sára (PLAI)
III. kategória, próza: 1. Soltész Viktória (FFKIKI), 2. Balázs Vivien (Ipolyszakállosi AI), 3. Pásztor Csaba (PLAI)

A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny következő, járási fordulóját március 10-én rendezik meg a lévai CK Juniorban.


Kapusník Csaba
a képek a szerző felvételei

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb