A SZK Rendőrsége Facebook-oldalának tájékoztatása szerint  ma, vagyis  2020. 3. 17. este 21:00 órától holnap reggel  06.00 óráig megnyitják az Ipolyság – Parassapuszta határátkelőt a teherforgalom előtt.

A SZK belügyminisztere, Denisa Saková tárgyalt  Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel, s ennek eredményeképpen a SZK azon állampolgárai részére, akik a határ magyarországi oldalán max. 30 km-es körzetben dolgoznak, lehetővé teszik a szabad határátlépést.   

“Az ellenőrzés során fel kell mutatniuk érvényes személyazonossági  igazolványukat, illetve egy, a munkáltatójuk által kiadott igazolást is. Az intézkedés 2020. március 19-étől, azaz csütörtöktől lép életbe. Ezzel megoldódik a Rajkán és környékén élő szlovák állampolgárok helyzete is. Ezekre a szlovák állampolgárokra nem vonatkozik a kötelező karantén”

– olvasható a Facebook-oldalon.

Ugyanezek a szabályok érvényesek azokra a magyar állampolgárokra is, akik Szlovákiában élnek vagy dolgoznak, szintén a határtól max. 30 km távolságban. “A kétoldali megegyezés bárminemű módosítása  az érintett területeken előforduló pozitív koronavírus tesztek számától függ majd.  A megegyezés 2020. 3. 19-én reggel 6:00 órakor lép érvénybe, a kormány jóváhagyása és a tisztifőorvos rendeletének nyilvánosságra hozatala után” – tájékoztat a közösségi oldal.


REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb