Április 6-án szájmaszkok kerültek kiosztásra Ipolyságon. A védőfelszereléseket önkéntesek vitték házhoz, köztük a cserkészcsapat tagjai is. A cserkészek koordinátora, Urblik Tamás beszámolt arról, honnan jött az ötlet, milyen védelmi előírásokat követtek a résztvevők és milyen eredménnyel zárult az önkéntes kezdeményezés.

Indulásra készen. (fotó: Urblik Tamás)

Honnan jött az ötlet?

Látva az SZMCS többi csapatát, amelyek aktívan bekapcsolódtak országszerte a szájmaszkok széthordásába, mi is szerettünk volna segíteni a városunknak. Átgondoltuk, hogyan tudnánk segíteni ebben a nehéz helyzetben és így született az ötlet.


Ki szólította meg a cserkészeket?

Közben a város oldaláról is megkerestek bennünket a lehetőséggel: ha szeretnénk segíteni, akkor ők ezt szívesen fogadják. Így megtudtuk gyorsítani a folyamatot, mindenkihez hamarabb jutott maszk a városban.


Hányan vettetek részt?

Amint megkerestek bennünket, szóltam csapatunk vezetői rétegének. Tehát a 15 éven felülieknek, hiszen ők már kellő odafigyeléssel és felelősséggel tudnak helytállni ilyen komoly helyzetben is. Gyűltek az cserkészek, végül 15 fő részvételével, négy csoportot alkotva csatlakoztunk.

Akcióban…(fotó: Urblik Tamás)

Milyen vírusvédelmi előírásokat tartottatok be saját magatok és mások érdekében?

Kiemelt figyelmet szenteltünk arra, hogy az egyes állami rendeleteket betartsuk. Mindenki viselte a saját maszkját és mindenki kesztyűben volt. Lehetőség szerint a postaládákba raktuk a maszkokat, ha kivételes esetekben személyes átadásra került sor, ügyeltünk az előírt távolság betartására.


Hány maszkot sikerült szétosztani, mennyi időt vett igénybe?

Munkánk eredményeként a városban 3 és fél óra alatt több mint 2500 lakos jutott védőmaszkhoz.


Hogyan fogadták az emberek, mik az utólagos tapasztalatok?

Ahogy már mondtam, legtöbbször a postaládában lettek elhelyezve a becsomagolt maszkok. Viszont azokban az esetekben, amikor találkoztunk az emberekkel, meglepetten és hálásan fogadták a segítünk. A város felől is érkezett köszönet, amiért ilyen mértékben meggyorsítottuk a védőmaszkok széthordásának folyamatát.


Morva Mátyás

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb