Komoly leépítés a Fragicslovnál - 72 ember marad munka nélkül Ipolyságon - Reflex24

2020. május 18-án 72 ember vesztette el az állását a Fragicslov kft. ipolysági székhelyét érintő leépítés során. A fő indok a koronavírus okozta gazdasági válság, de az érintettek elmondása alapján már évek óta nehéz helyzetben volt bútorgyár, amin a nemrég megemelt adók és a jelen helyzet csak rontott. Portálunknak nyilatkozó érintett személyek nevük elhallgatását kérték. A vezetőséget kerestük, de hivatalos válasz egyelőre nem érkezett…

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

Az ott dolgozó 90 alkalmazott közül 72-en maradtak állás nélkül a válsághelyzet kellős közepén. Bizonyos részlegeken továbbra is folyik a munka, ilyen a varroda, ahol 8 ember, és a szabászat, ahol további 10 ember még holnap is mehet munkába. A többiek számára e hét hétfő volt az utolsó munkanap.

Legalábbis egyelőre. Információink szerint az alkalmazottak azzal az ígérettel lettek elbocsájtva, hogy az ott maradottak azon lesznek, ismét emelkedő pályára állítsák a céget és körülbelül 3 hónap múlva mindenkit ismét alkalmazni tudjanak.

Informátorunk örülne a legjobban, ha valóban így lenne, mégis szkeptikus az ígérettel kapcsolatban, ugyanis a tervezett létszámbővítés/visszaállítás ellentmondásban van a homoki részleg végleges bezárásával és az épület eladásával.

A Fragicslov homoki részlege. (fotó: REflex24/Kapusník Csaba)
(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

Mindezzel összefüggésben van a nemrég megszavazott adóemelés is  – derült ki a beszámolóból – amelynek csökkentését a válsághelyzet ellenére sem sikerült kieszközölni: minél több részleget kell fenntartani, annál nagyobbak a megemelkedett adóterhek.

Fontos még megemlíteni, hogy senkit sem ért teljesen váratlanul a hír. Már egy hónapja belengette a vezetőség ezt a forgatókönyvet. Noha a művezetőket is lefokozták, továbbra is ugyanazokat a feladatokat kellett ellátniuk. A portálunknak nyilatkozó érintettek azért is állnak értetlenül a fejlemények előtt, mert jelenleg – meglepő módon – jóval több a munka, mint amennyit 18 ember elbír.

Amennyiben érkezik hivatalos válasz, a cikket frissítjük!

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.05.19.

Komoly leépítés a Fragicslovnál – 72 ember marad munka nélkül Ipolyságon

2020. május 18-án 72 ember vesztette el az állását a Fragicslov kft. ipolysági székhelyét érintő leépítés során. A…

2020.05.23.

ANKÉT: Hogyan befolyásolja a koronavírus a kistermelők helyzetét? – Válaszol: Jámbor Mónika, Mudrák József és Rocskai Anett

Lassan túl vagyunk a járványhelyzet első hullámán, egyre enyhülnek a korlátozások, de vírus utóhatásai még akkor is sokáig…

2020.05.20.

Akik 24 órára átlépik az országhatárt, formanyomtatványra lesz szükségük

2020. 5. 21-én reggel 7:00 órától lépnek érvénybe a bevezetett szigorú óvintézkedések enyhítései, többek közt a rövid ideig…

2020.05.18.

Tavasz a Garam és az Ipoly mentén IV. – Ipolyviski tavasz

Tavaszi fotógaléria-sorozatunk befejező részét közöljük, Baka Anita remek fotóival. Köszönjük olvasóinknak a felhívásunkra beküldött nagyszerű felvételeket!

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb