Frissítve: 2020. 6. 24, 12:57

Sasváry Nicolette még 2020. május 27-én fordult Ing. Štefan Gregor polgármesterhez egy fontos közüggyel kapcsolatban a város honlapjának külön erre a célra fenntartott szekciójában. A május 1. utcában lévő hiányos közvilágításra szerette volna felhívni a vezetőség figyelmét, amely jelenlegi állapotában balesetveszélyes. Azóta a Saag-Ipolyság-Šahy (1237) facebook-csoportban is közzé tette az eredetileg szlovákul megfogalmazott kérdést, hátha akkor választ kap. Sajnos a mai napig nem érkezett semmilyen reakció, ezért Nicolette hajlandó volt részletesen elmesélni a történteket a Reflex24-nek, így talán megkapja majd a választ a kérdésre…

Vážený pán inžinier Štefan Gregor,S hlbokou ľútosťou som dnes zistila, že nielen, že ste neodpovedali na…

Uverejnil používateľ Nicolette Sasváry Utorok 16. júna 2020

Néhány percnyi utánajárást igényelt csak átböngészni a www.sahy.sk városi weboldalon található Diskusné fórum menüpont alatt található Otázky pre primátora szekciót, máris arra a következtetésre jutottunk, hogy látszólag jól működik a fórum. A kérelmek és kérdések túlnyomó többségére érkezik válasz. Amennyiben valaki névtelenül ír, a válasz végére még azt az okító jellegű utóiratot is megkapja minden egyes alkalommal polgármesterünktől, hogy annak idején ő is állandóan használta a fórumot, de nem szégyellte aláírni magát. Erre az apróságra Nicolette hívta fel a figyelmünket, aki külön odafigyelt arra, hogy egy jól megfogalmazott, hivatalos hangvételű, nem vádló, hanem csupán információkérő kérdést tegyen fel, az állam hivatalos nyelvén, a végén az aláírásával ellátva.

Sasváry Nicolette: ” Egyébként nem csak erről van szó, hanem a válaszadás gesztusának eddigi elmaradásáról is… “

További érdekesség, hogy a városi oldal magyar nyelvű felületén nem található semmilyen hasonló fórum. Felmerül a kérdés: aki magyar nyelven szeretne a polgármesterhez fordulni, annak is a szlovák nyelvű felületet kellene használnia, vagy esetleg erre nincs is lehetőség? Néhány kattintás a 63-oldalnyi kérdés-válasz közt és valóban találhatunk magyar nyelvű kérdéseket is, amelyekre érkezett is válasz, szintén magyarul.

A Május 1. utca rosszul kivilágított része.
Az elégtelenül megvilágított Május 1. utca a főút irányából (fotó: Sasváry Nicolette).

„Hosszú ideig nem jártam Ipolyságon, féltettem idős nagyszüleimet a vírushelyzet miatt. Amikor a múlt hónap végén végre hazajöttem, akkor lettem figyelmes a közvilágítás hiányára a május 1. utcában. A Posta épülete mellett van egy lámpa, aztán egészen addig semmi, amíg az utca elkanyarodik a hajdani amfiteátrum mellett. A sötétben én is megbotlottam, az utak minőségét nem is szeretném taglalni, mert az a város számtalan utcájában problémás, de az, hogy koromsötétben kelljen vakoskodni egy egyébként lakott területen, botrányos és fokozottan balesetveszélyes. Egyébként nem csak erről van szó, hanem a válaszadás gesztusának eddigi elmaradásáról is…”

– meséli Nicolette.

Az ipolysági fórum, ahol a lakosok kérdezhetnek, megoszthatják észrevételeiket.

Őszintén reméljük, hogy hamarosan megérkezik a válasz. Emellett buzdítunk minden kedves lakost – néhányan talán nem is tudtak a lehetőségről –, amennyiben van kérdésük a polgármesterhez, ne habozzanak feltenni, akár magyar, akár szlovák nyelven.

A hivatalos fórum elérhető ide kattintva.

Frissítés:

Miután néhány nappal ezelőtt Sasváry Nicolette megválaszolatlan kérdésének ügyét közöltük, megérkezett a válasz. A közvilágítás üzemeltetőjével 2022-ig van leszerződve a város, addig komoly átalakításra nem lehet számítani. Ennek ellenére az üzemeltető felszólítást kap majd a város vezetőségétől, hogy ellenőrizze le az említett szakaszt. A teljes választ szlovák nyelven közöljük.


A képek a szerző felvételei.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb