Végzős kiállítás az Ipeľ-Ipoly Galériában - Reflex24

Ipolyság. 2020. június 25-én délután került sor a Művészeti Alapiskola Képzőművészeti Tagozata végzős kiállításának ünnepélyes megnyitójára.

A megnyitó kezdetén a Városi Könyvtár vezetősége nevében Moys Magdolna üdvözölte az egybegyűlteket az Antal Gábor grafikusművész által alapított Ipeľ-Ipoly Galériában. A kiállításmegnyitó színvonalát a Katolikus Iskola zeneszakos diákjainak (Mokso Lúcia, Mokso Kamilla, Wollent Anna, Wollent Zsófia, Jusztin Lehel és Jusztin Elek) előadása emelte, akik József Attila megzenésített verseivel biztosítottak meghitt hangulatot.

Ezt követően Rédli János igazgató úr méltatta Czibulya Lívia tanárnő hosszú évek óta végzett áldozatos munkáját. Zsolnay Málna és Jusztin Lehel végzős növendékek kiállított műveit, kitartó munkájukat  Czibulya tanárnő értékelte ünnepi beszéde keretében.

„Annak ellenére, hogy március közepétől megszűnt a rajzoktatás iskolánkban is, két szorgalmas végzősünk nagyon aktívan kapcsolódott be a szükségszerű távoktatásunkba. Ebben a tanítási folyamatban derülhetett fény a gyerkőcök önállóságára, kreativitására, szorgalmára és kitartására. Igaz, a távolság sok mindenben hátráltatta munkánkat, de úgy gondolom, hogy ezek a külső tényezők még jobban sarkallták végzőseinket a nehézségek és kudarcok leküzdésére. Mi a siker titka? Nagyon egyszerű a következtetés: a kulcs a KITARTÁS!”

A vírushelyzet eredményeképp valóban sajátos évet zárt a Művészeti Alapiskola is. A végzős kiállítás fizikai szintű megvalósulása is sokáig bizonytalan volt.

„Úgy gondolom, az egyik legszebb ajándék a szülők számára, ha láthatják gyermekük végigjárt egy elkezdett utat, hogy a sok szeretet, szigorúság, odaadás nem volt hiába. Megérte! Köszönet jár a kedves szülőknek is, hogy évről-évre iskolánk mellett döntöttek, hogy hosszú évek során támogatták iskolánkat úgy anyagi, mint erkölcsi téren! Még egyszer köszönjük!”

Végül egy kis kedvcsináló, a kiállítás anyagának rövid jellemzése:

„A falakról ránk köszönnek a Pueri Fabri Nemzetközi Rajzverseny díjnyertes alkotásai, az impresszionisták tájképeinek parafrázisai/kópiái,) az egyes művészeti irányzatok, »izmusok« egy témában való találkozása, az asszamblázsok, háromdimenziós alkotások és a tanulmányrajzok.”

Bőséges képgalériánkban megtekinthető a végzős növendékek műveinek színe-java, ám aki teheti, személyesen is látogasson el az Ipeľ-Ipoly Galériába. A kiállítás 2020 szeptemberéig tekinthető meg.


Fotók: facebook.com, Ipeľ-Ipoly Galéria

Az írás a REflex24 havilap júliusi számában jelent meg.

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.08.03.

Zselíz: “Célunk az első három között végezni, de…”

Zselíz. Egy éves kihagyás után a 2019/2020-as idényben újra a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában mérettették meg tudásukat…

2020.08.05.

Mögiszter a Bableves folytatásával jelentkezett – Villáminterjú

Oszoli “Mögiszter” Tamást már volt alkalmunk bemutatni egy nagyinterjú keretében. A “palóc rapper” koncertmentesen tölti a nyarat, ám…

2020.08.07.

Ipolyság legerősebb embere a harmadik helyen zárt Balatonszemesen

2020. augusztus 1-én került megrendezésre az Euro One Strong Man Championship 2020 második fordulója a "magyar tenger" déli…

2020.08.08.

Mutasd a tetkód, megmondom ki vagy!

Napjainkban már teljesen természetes lett, hogy az számos ember testét tetoválás díszíti. Annak ellenére, hogy ez egy életre…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!