Hirdetés

2020. augusztus 1-én került megrendezésre az Euro One Strong Man Championship 2020 második fordulója a “magyar tenger” déli partján. Az erősembereknek rendhagyó körülmények közt kellett helytállni, ugyanis a megmérettetés túlnyomó része nem a parton, hanem a habok közt zajlott. Környékünk legerősebb embere, Zlatner Zsolt mesélte el a REflex24-nek, hogyan is alakult a szombati nap.

(fotó: facebook.com/Zlatner Zsolt Strongman)

A mezőny kimondottan erős volt, a 10 versenyző közül 6-an 150 kg feletti testsúllyal rendelkeztek, beleértve Zsoltot is. Új versenyzőként csatlakozott be Szlovákia legerősebb embere, Piros Ferenc is. A verseny győztese nem csupán a második fordulóért járó trófeát vihette haza, hanem a Balaton legerősebb embere 2020 titulust is. Az öt különböző versenyszámból álló második fordulót a Duna TV is közvetítette.

(fotó: facebook.com/Zlatner Zsolt Strongman)

“Bemelegítésként 75 másodperc alatt egy 100 kg-os malomkövet kellett kiemelni a Balatonból. Maga a súly nagyon könnyű volt, viszont a szervezők csavartak egyet az elvárt kivitelezés módján: nem lehetett azonnal kilökni, hanem szépen mellkasra tenni és onnan kiemelni. Az sem segített, hogy a gyakorlat végrehajtása során elkezdtünk süllyedni a homokba. Ha elvesztetted az egyensúlyod és léptél egyet, nem tudhattad, merre a gödrök. Rafinált volt, tetszett, mert meglepett mindenkit”

– ecsetelte Zsolti a balatoni terephez igazított első számot.

(fotó: facebook.com/Zlatner Zsolt Strongman)

Másodjára 110 kg súlyú betonkockát kellett cipelnie a vízben gázolva. Nem csak a súllyal kellett birkóznia, hanem a hínárral és a dimbes-dombos talajjal. A harmadik versenyszám során 2×13 kg-os hordót kellett megtartani oldalemelésből. A gyakorlat könnyű volt, egyedül az erős nap okozott kellemetlenségeket – megpirította a versenyzők arcát. Negyedszerre söröshordókat kellett átdobni 4 m távolságból, 4,20 méteren át.

(fotó: facebook.com/Zlatner Zsolt Strongman)

Erősemberünk már otthon is gyakorolt kocsmáros ismerőse segítségével. Élesben sikerült kiharcolnia a 2. helyet, lemaradása az elsőhöz képest mindössze egy másodperc volt. Végül zsákpakolás 100 és 110 kilogrammos zsákokkal, majd 140 kg-os hordóval való futás. Celldömölkön ez nehezen ment, itt viszont sikerült megfogni egy előkelő 3. helyet.

Összesítésben Zlatner a Balaton 3. legerősebb embere lett 2020-ban. Noha komoly átrendeződések voltak a pontversenyben, számára az is kifejezetten kedvezően alakul: jelenleg a 2. helyen áll. A harmadik fordulóban még bármi történhet.

(fotó: facebook.com/Zlatner Zsolt Strongman)

A döntő 2020. szeptember 12-én lesz Szombathelyen, ahol nem csupán a verseny alakulása miatt izgulhatunk. Zsolti megdöntené a szlovák rekordot kőgolyó-átdobásban, kedves barátja és edzője készíti majd el az előreláthatólag 207 kg összsúlyú golyót. A jelenlegi szlovák rekord 200 kg.

Őszig lesz idő megpihenni és felkészülni. A történetnek nincs vége, folytatása következik, itt a REflex24-en is!

Címkék: , , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.09.18.

Egy jól megválasztott frizura csodákra képes! – Sóder Veronikával a hajtrendekről csevegtünk

Az ipolysági Sóder Nemcsok Veronika nap mint nap csodaszép frizurákat készít. Maximálisan odafigyel a vendégeire, mindenki személyre szabott…

2020.09.23.

Koronavírus Ipolyságon: az egyházi iskola áttért a narancssárga fázisba

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy 2020. 9. 23-án iskolánk egyik gimnazista diákjának koronavírus tesztje pozitív lett, olvasható a…

2020.09.18.

Ipolyságon keresztelték meg Százdi Sztakó Zsolt új kötetét

2020. szeptember 17-én került sor az ipolysági születésű író Életem történetei c. kötetének bemutatójára és keresztelőjére az Ipolysági…

2020.09.21.

Ipolynyéken is regisztráltak egy koronavírusos esetet

A Nagykürtösi járásban is egyre több koronavírussal fertőzött személyt regiszrálnak a Regionális Közegészségügyi Hivatal közlése szerint. Az ipoynyéki…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!