Hirdetés

2020. augusztus 3-12. közt táborozott a 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat 44 tagja Ipolyvisken. A nyári táborozások hagyományos módon több csapat összefogásával zajlanak, ám a vírushelyzet okán, ez alkalommal rendhagyó módon, egyedül töltötték a tíz napot a ságiak. Kiss Réka első ízben vállalt táborparancsnoki szerepet, mesélt nekünk a szervezést illető legnagyobb kihívásokról, és arról is, mire büszke a leginkább.  

(fotó: 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat)

Nem volt egyszerű dolga a szervezőknek: járványhelyzet idején kellett egy tíznapos tábort lebonyolítani a szabadban, saját konyhával és túlnyomórészt fiatalkorú résztvevőkkel. Először is vegyük sorra a legfőbb óvintézkedéseket, melyekről utólag elmondható: garantálták a táborozók biztonságát.  

(fotó: 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat)

A konyhán csak maszkban és kesztyűben folyhatott a munka, az ételosztás is ily módon zajlott. Az asztalok, csapok és egyéb, sokat használt felületek rendszeres fertőtlenítése is elengedhetetlen volt. A táborozók lázát megmérték érkezéskor, és mindenki köteles volt fertőzésmentességét orvosi igazolással bizonyítani. A rendszeres kézmosásra és kézfertőtlenítésre is adottak voltak a feltételek.  

(fotó: 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat)

„Az idei évben eleve nehezített helyzettel álltunk szemben, sokkal több információra kellett odafigyelnem, és mindig követnem kellett az aktuális egészségügyi előírásokat. Ez egy hónap leforgása alatt többször is változott, ez okozta a legtöbb fejtörést” 

– idézi fel Réka a fő nehézséget.  

(fotó: 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat)

A legnagyobb felelősség mindig a táborparancsnokra hárul, mindent neki kell kézben tartani. Rengeteg szervezési feladata van a tábor előtt, alatt és után. Mivel Réka első alkalommal próbálta ki magát a szerepkörben, rengeteg olyan elintéznivalója akadt, amelyekről korábban nem is hallott. Elmondása szerint rengeteg segítséget kapott az ipolysági cserkészek parancsnokától, Katona Attilától, illetve a tábor törzsének tapasztalt tagjaitól.  

(fotó: 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat)

Nem szabad elfelejteni, mennyi támogatást kaptak a cserkészek a szülőktől és Ipolyvisk önkormányzatától. Akár a rét lekaszálásáról, akár az étkeztetésről volt szó, mindig akadt szorgos kéz. A finom ételek Baláž Henrietta vezetése alatt készültek a konyhán, akinek külön is szeretne köszönetet mondani a csapat.  

(fotó: 27. számú Szent Imre Cserkészcsapat)

„Szerettem volna egy olyan tábort összehozni, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki együtt van, és közelebb kerülhet egymáshoz. Ahol 10 napon keresztül a játszva-tanulásé, a sporté, a hagyományőrzésé és megannyi fejlesztési feladaté a főszerep. A visszajelzések alapján ez sikerült, viszont itt szeretném kiemelni, hogy a többiek segítsége nélkül ez egyértelműen nem működött volna…” 

Címkék: , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.09.23.

Koronavírus Ipolyságon: az egyházi iskola áttért a narancssárga fázisba – FRISSÍTVE

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy 2020. 9. 23-án iskolánk egyik gimnazista diákjának koronavírus tesztje pozitív lett, olvasható a…

2020.09.24.

Bemutatjuk a Pattomatto olasz étterem tulajdonosát és konyhafőnökét

Palást. Máté Patrik (33) Ipolyságon született, ugyanitt járt alap- és középiskolába, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam-…

2020.09.22.

„Leltározás közben jött az ötlet…”

Heimlich Norbert (28) Ipolyságon él, mentősként dolgozik. Az elmúlt néhány hétben több zsák használtruhát vitt a környékbeli rászoruló…

2020.09.21.

Ipolynyéken is regisztráltak egy koronavírusos esetet

A Nagykürtösi járásban is egyre több koronavírussal fertőzött személyt regiszrálnak a Regionális Közegészségügyi Hivatal közlése szerint. Az ipoynyéki…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló
No event found!