Ipolyság. Az utóbbi pár napban sajnos egyre több koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak, így a szeptember 3-án zajló képviselőtestületi ülésen rendkívüli pontként újra terítékre került az esemény megrendezésének kérdése is. A járványügyi helyzetre való tekintettel végül az a döntés született, hogy az idei, XXXIX. Honti Kulturális Napokat Ipolyság város nem rendezi meg.

„Júliusban még bizakodva szerveztük az idei Honti Kulturális Napokat: úgy tűnt, a járvány visszavonul, és a megszorítások is nagyban enyhültek. Ennek fényében reménykedtünk, hogy bár szerényebb körülmények között, de változatos műsorral tudunk kulturális élményt nyújtani a rendezvény látogatóinak” 

– nyilatkozta Zsóka Szilárdka, a kulturális osztály vezetője. 

A vonatkozó testületi ülésen Srna Pál képviselő nyújtotta be az esemény megrendezéséről szóló javaslatot, a többség azonban – a járványügyi kockázatra hivatkozva – nem támogatta a háromnapos kultúrprogram megvalósítását.

Nem mindenki értett egyet a döntéssel: 

„Nem szabad alábecsülni a járvány veszélyeit, viszont én hiszem azt, hogy lehetett volna találni olyan forgatókönyvet, mely alapján biztonságosan meg tudtuk volna szervezni ezt a kulturális rendezvényt” 

– nyilatkozta kérdésünkre Zachar Pál önkormányzati képviselő.


Megkérdezzük olvasóinkat! Adj hangot véleményednek Te is!

Az ipolysági képviselőtestület úgy döntött, hogy a város idén nem rendezi meg a Honti Kultúrális Napokat. Szerinted jó döntés született?

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb