Heimlich Norbert (28) Ipolyságon él, mentősként dolgozik. Az elmúlt néhány hétben több zsák használtruhát vitt a környékbeli rászoruló családoknak. Mióta saját kiselejtezett ruhadarabjait is olyan helyre juttatta, ahol több hasznát veszik majd, mintha a szekrényben porosodnának, egyfajta közvetítői és szállítói szerepet vállal. A környékbeli felajánlók felesleges darabjait a szükséget szenvedőkhöz szállítja…

(fotó: REflex24/Morva Mátyás)

„Mint mindenkinek, nekem is vannak olyan ruhák a szekrényben, amiket már nem hordok. Egy unalmas péntek délután rávettem magam, hogy kiválogatom azokat, amelyekre már nincs szükségem. Leltározás közben jött az ötlet: attól még, hogy nekem nem kellenek, lehet, hogy más hasznukat venné. Össze is gyűlt egy zsákra való adag, én meg a facebookon lévő városi csoportban rákérdeztem, van-e esetleg valakinek tippje, kinek ajándékozhatnám…”

– meséli a történet kezdetét Norbi.

Az első alkalom olyan pozitívan sült el, hogy úgy gondolta, érdemes folytatni. Azóta rengeteg felajánlást és megkeresést kapott, ami nem is meglepő. Modern világunk egyik visszatetszést keltő jellemzője, hogy valószínűleg sokunknak rengeteg olyan ruhadarab van birtokában, melyet nem használ, lehet fel sem venne többet, mégis ott lapít a szekrényben.

„Konkrétan olyan felsőt is találtam, amin még a címke is rajta volt. ” (fotó: REflex24/Morva Mátyás)

„Konkrétan olyan felsőt is találtam, amin még a címke is rajta volt. Valamikor megvettem, aztán egyszer sem volt rajtam. Persze ez ritka. Alapvetően a használtruhák mindig kimosott állapotban kerülnek a rászorulókhoz. Általában eleve kimosva kapom őket az adományozóktól, de ha erre nincs lehetőség, kimosom én magam…”

A rászorulókat megtalálni már nehezebb dió. Értelemszerűen kényes téma, némelyek számára – érthető okokból – nehéz felvállalni, hogy segítségre van szükségük. Ennek ellenére Norbi ezt is megoldotta. Ipolyságon belül járt már több helyen, de Lontóra is vitt már ruhát.

„Amikor átadtam az egyik családnak a küldeményeket, sírni kezdtek. Nekem is kicsordult a könny a szememből, de nem is baj, mert azok örömkönnyek voltak…”

Heimlich Norbert a jövőben is folytatni szeretné ezt a fajta önkéntes tevékenységet. Szívesen fogad bármilyen segítséget, legyen az ruha-adomány, vagy esetleg információ a rászorulókról. Keressék őt bátran a facebookon!

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb