2020 nyarán két alkalommal szervezett egy hetes lovastábort a környék fiatalságának Nemcsok István helyi vállalkozó a Bethlen Gábor Alap segítségével. A lovastáborhoz elengedhetetlen két hátas, a hozzájuk tartozó felszerelés, illetve egy lovaskocsi lett finanszírozva a Magyarországról érkezett támogatásból. A táborozás alkalmanként tizenkét-tizennégy résztvevővel, négy segítővel és egy okleveles instruktor jelenlétével zajlott. A résztvevő gyerekek életkora hattól-tizenötévig terjedt.

A lebonyolítás napközis jellegű volt, reggelente érkeztek a gyerekek, késő délután pedig jöttek értük a szülők. A lovagláson és a hátasokkal való ismerkedésen túl különböző kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal fejlődhettek játszva a kicsik és nagyobbak egyaránt.

„A tábor célja az volt, hogy a teljesen kezdők összeismerkedjenek nem csak a lovaglással, de az állatok gondozásának menetével is. Voltak olyan gyerekek, akik nem feltétlenül akartak ügetni, vagy vágtázni, ők maradtak a léptetésnél. A bátrabbak napról napra tudták fejleszteni tudásukat, a hétvégére az idősebbek már önállóan is lovagolhattak”

– mesélte Nemcsok Olívia, a tábor fő instruktora.


Fotók: facebook.com/Nemcsok István Pincészete

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb