„Keress egy üres cipősdobozt, válaszd ki, hány éves kisgyereket szeretnél megajándékozni; kislányt vagy kisfiút, s töltsd meg a dobozt csupa-csupa kedves ajándékkal. Csomagold be a dobozod, és hozd el december 14-ig a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolába” – olvashatjuk a felhívást az iskola facebook oldalán.  Az immár hagyománnyá vált jótékonysági akcióról a szervezőt, Pálffy Zsuzsa tanító nénit kérdeztük.

A háttérben a 2019-ben összegyűlt ajándékcsomagok láthatók. (forrás: az iskola facebook-oldala)

Immáron 10. alkalommal rendezik meg a karácsony előtti ajándékgyűjtést rászoruló családoknak és gyermekotthonban élő gyermekeknek.

„Az évek során az Országos Diakóniai Központtal és az ipolysági Református Egyházzal karöltve gyűjtöttük a dobozokat. Gyermekotthonokba kerültek, főleg Szlovákia területén, de jónéhány eljutott Erdélybe és Magyarországra is.”

A 2019-es karácsonyváró délelőtt. (forrás: az iskola facebook-oldala)

A gyűjtés december 14-ig tart, utána még el kell juttatni a dobozokat a gyermekekhez.

„Már tizenhét éve szervezem a Nárciszok Napját, a karácsonyi időszakba illeszkedő jótékonysági kezdeményezést is jó ötletnek láttam. Korábban, mielőtt belekezdtünk volna Zachar Erika hirdetett hasonlót. A Pepitában gyűjtötte a cipősdobozokat – innen jött az ötlet.”

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindenki adakozóbbá válik, keresi a lehetőséget arra, hogy szerezzen örömet akár egy kis…

Közzétette: Fegyverneki Ferenc Katolikus Iskola – 2020. november 27., péntek

Fontos tudnivaló, hogy a jótékonykodásban rengeteg olyan iskoláskorú gyermek is részt vesz, akiknek megadatott, hogy családjuk körében tölthessék a karácsonyt, élhessék át az ajándékozás örömét.

„A gyerekeknél, mint tudjuk, nagyon fontos a motiváció. Ha megfelelőképp motiváltak, nyert ügyünk van. A visszajelzés a szülőktől is nagyon pozitív. Lelkesen készítették a gyerekek az ajándékcsomagokat ismeretlen társaiknak, még leveleket is csatoltak a küldeményekhez. A gyűjtés eddig a minden évben megrendezett karácsonyváró délelőttünkön zárult”

– zárja Pálffy Zsuzsa a jótékonysági akció ismertetését.

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb