A gyerekek legnagyobb örömére idén sem telik el december 6-a Mikulás nélkül. Mint kiderült, sikerült olyan – a korábbi évektől eltérő – forgatókönyvet alkotni, amely az óvintézkedések maximális betartása mellett is működhet. A szervezés hátteréről Zsóka Szilárdka, a Kulturális Szakosztály vezetője tájékoztatta a REflex24.sk-t.  

Korábbi felvétel (forrás: sahy.sk)

A korábbi években megszokhattuk, hogy a Mikulás a városháza elé érkezett, ahol izgatottan gyülekezett a tömeg, szülők és gyerekek. Várták a találkozást, a gyermekek verset mondtak, fényképezkedtek, ki kacagva, ki kicsit megilletődve. Ezek után a Mikulás segédeivel karöltve, édességet osztva végigjárta szánján a várost. Sajnos a korábbiakhoz fogható gyülekezés jelenleg elképzelhetetlen, de a Kulturális Osztályon találtak megoldást.

„Pontosan tudjuk, hogy egy olyan eseményről van szó, amire egész évben várnak a gyerekek. Éppen ezért ragaszkodtunk hozzá, ha eltérő formában is, de idén se maradjon el a Mikulás látogatása – a legkisebbek legnagyobb örömére.”

Korábbi felvétel (forrás: sahy.sk)

A nehezítő körülményeket figyelembe véve hét helyszínen tűnik majd fel a Mikulás, hét egymást követő időpontban. Így elkerülhető, hogy egy helyen nagy tömegbe tömörüljenek a várakozók. A plakát a helyszínekkel és az időpontokkal már a hét elején kikerült az online térbe két nyelven.

„Fontos, hogy a megadott időpontokhoz tartsák magukat az érdeklődő családok és az is, hogy lehetőleg a lakhelyükhöz legközelebb eső ponton várakozzanak. Így el tudjuk kerülni, hogy túl sokan legyünk egy helyen és a gyerekek biztonságos módon találkozhatnak a Mikulással”

– hangsúlyozta a Kulturális Osztály vezetője.

Közzétette: Helena Hollóová – 2020. december 2., szerda

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.05.07.

A Felvidéki 7-es versenysorozat részeként szervezték meg a 3. Toportyán íjászversenyt Zselízen

(Fotó: Petrocics Kitti) Örömíjászverseny és országos versenysorozat – ez a kettősség jellemezte a zselízi íjászklub által szervezett versenyt,…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

2024.05.07.

Szemétszedéssel ünnepelték a Föld napját Zselízen

Fotó: Csemadok-Zselíz Ahogy sok helyütt szokás, Zselízen is április idusán szemétszedő akciókkal és különböző természetbeli tevékenységgel ünnepelték meg…

2024.05.07.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő három perces videóban…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb