A pályázatot az Ipolysági Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola a magyarországi Fespizz Kft. partnerrel közösen a „Határokon átnyúló területi fejlesztések az Ipoly mentén“ c. területi foglalkoztatási akcióterv keretén belül valósítja meg.

A projekt célja a határ menti területek foglalkoztatottságának javítása, amelyet a munkavállalók a dolgozók munkaerő-piaci követelményeinek megfelelő szakmai felkészültség biztosításával és új munkahelyek teremtésével kívánnak elérni.

A fémmegmunkáló műhely a felújítás folyamán

Az Ipolysági Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola erre a célra felújítja a fémmegmunkálásra és hegesztésre szolgáló szakműhelyeit, ezáltal biztosítva a legmodernebb műszaki felszereltséget.

Az új szakműhely vizualizációja

A hegesztőműhely a legmodernebb hegesztőgépekkel valamint a munkaanyagok vágásához és feldolgozásához szükséges plazma-hegesztőgéppel és korszerű elszívóberendezéssel lesz felszerelve. A hegesztőszimulátorok a tanfolyamokon  résztvevők szakmai felkészültségét segítik elő.

A hegesztőműhely a felújítás folyamán
Az új hegesztőműhely vizualizációja

A fémmegmunkáló műhelyt CNC esztergagéppel, CNC marógéppel és 3D nyomdával szerelik fel. A szakműhely másik felében a diákok a SolidWorks program segítségével sajátíthatják el a gépalakatrészek műszaki rajzainak előkészítését és a termék előállítását.

A modernizációnak köszönhetően az iskola vonzóbbá válik, magas színvonalú, a modern igényeknek megfelelő képzést biztosít nemcsak a diákoknak, hanem a határ menti települések munkáltatóinak is Szlovákiából és Magyarországról egyaránt.

A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfínanszírozásával valósul meg.

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb