Hirdetés

A pályázatot az Ipolysági Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola a magyarországi Fespizz Kft. partnerrel közösen a „Határokon átnyúló területi fejlesztések az Ipoly mentén“ c. területi foglalkoztatási akcióterv keretén belül valósítja meg.

A projekt célja a határ menti területek foglalkoztatottságának javítása, amelyet a munkavállalók a dolgozók munkaerő-piaci követelményeinek megfelelő szakmai felkészültség biztosításával és új munkahelyek teremtésével kívánnak elérni.

A fémmegmunkáló műhely a felújítás folyamán

Az Ipolysági Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola erre a célra felújítja a fémmegmunkálásra és hegesztésre szolgáló szakműhelyeit, ezáltal biztosítva a legmodernebb műszaki felszereltséget.

Az új szakműhely vizualizációja

A hegesztőműhely a legmodernebb hegesztőgépekkel valamint a munkaanyagok vágásához és feldolgozásához szükséges plazma-hegesztőgéppel és korszerű elszívóberendezéssel lesz felszerelve. A hegesztőszimulátorok a tanfolyamokon  résztvevők szakmai felkészültségét segítik elő.

A hegesztőműhely a felújítás folyamán
Az új hegesztőműhely vizualizációja

A fémmegmunkáló műhelyt CNC esztergagéppel, CNC marógéppel és 3D nyomdával szerelik fel. A szakműhely másik felében a diákok a SolidWorks program segítségével sajátíthatják el a gépalakatrészek műszaki rajzainak előkészítését és a termék előállítását.

A modernizációnak köszönhetően az iskola vonzóbbá válik, magas színvonalú, a modern igényeknek megfelelő képzést biztosít nemcsak a diákoknak, hanem a határ menti települések munkáltatóinak is Szlovákiából és Magyarországról egyaránt.

A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfínanszírozásával valósul meg.

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.01.23.

„A járványhelyzet egy eddig nem tapasztalt, jelentős stresszforrás”

Tanulmányait 1997-ben fejezte be Hradec Královéban, a Károly Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1998-tól Ipolyságon praktizál, 2004-től a lekéri…

2021.01.19.

Önkormányzatok félidőben – interjú Antal Nyustin Ágnessel, Ipolyvisk polgármesterével

Az önkormányzatok a választási időszak feléhez érkeztek, ezért itt az értékelés ideje, illetve az új feladatok meghatározása. Néhány…

2021.01.20.

Esterházy-emlékév Isten szolgája Esterházy János születésének 2021-ben sorra kerülő 120. évfordulójára

Az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással közösen 2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a mártírgróf születésének 120. évfordulója alkalmából és…

2021.01.22.

Lekerült az európai uniós zászló az ipolysági városháza homlokzatáról

Mint ismert, az Európai Bizottság a 2021. január 15-én nyilvánosságra hozott közleményében világossá tette a Minority SafePack-kel kapcsolatos…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb