Korábban már beszámoltunk az ipolysági cserkészek online toborzókampányáról, melyet a személyes találkozások minimalizálásának jegyében álmodtak meg. Nagyjából félidőben nem csak az eddigi tapasztalatokról kérdeztük a csapat parancsnokát, hanem egy csokorba gyűjtöttük toborzókampány eddigi sajtóanyagát, mely a következő kérdésre igyekszik megadni a választ: mit adhat neked a cserkészet?

Katona Attila csapatparancsnok szerint a vírushelyzetet megelőzően is komoly potenciál rejlett az online toborzásban, hiszen a közösségi oldalakon való állandó jelenlét már akkor is jelentős részét képezte mindennapjainknak. A korlátozások bevezetése után a képernyők előtt eltöltött idő növekedett, az online toborzás során nem volt más dolguk, mint a lehető legegyszerűbben megmutatni és elmesélni, mi a cserkészet.

A törekvésünk eddig sikeresnek mondható. A jelentkezők és támogatók számából ítélve sokakhoz eljutott a kampány üzenete, hívása.

– számolt be az eredményekről Attila.

Persze a cserkészet egy olyan életforma, amit nem elég képeken megmutatni és idézetek segítségével mesélni róla. Ott kell lenni, át kell élni és érezni – csak így működhet igazán, de jelen helyzetben a megismerés fajtái erősen korlátoltak.

Az online toborzókampány nem tart örökké, remélem nemsokára inkább már arról tudunk majd posztolni a közösségi felületeket, hogy milyen jól érezzük magunkat itt vagy ott. Ettől függetlenül a toborzási időszakon túl is lehet hozzánk csatlakozni, szinte bármikor, csak akarni kell.

A galéria megtekintése előtt érdemes egy pillantást vetni a kampány során felhasznált idézetek egyikére, mely személyes tapasztalatok alapján ad választ a kérdésre: mit adott nekem a cserkészet?

A cserkészet számomra nem csak szórakozást, barátokat és örömteli pillanatokat adott, hanem különféle kihívásokat is. Mindig sokszínűek voltak: néha csapatban kellett dolgoznom, és volt amikor a saját találékonyságom, önállóságom határait kellett feszegetnem, illetve kinyújtanom. Ezek a kihívások rengeteg dologra megtanítottak. Legfőképp arra, ne adjam fel soha – akkor sem, ha nehéznek ígérkezik az út, amely a kihívásokat rejti.

/PH/

Jelentkezni tudsz a következő:

Mobilszámon: +421 907 261 022

E-mail címen: 27cserkeszcsapat@gmail.com

vagy itt, a cserkészcsapat oldalán.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb