Hirdetés

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk az ipolysági cserkészek online toborzókampányáról, melyet a személyes találkozások minimalizálásának jegyében álmodtak meg. Nagyjából félidőben nem csak az eddigi tapasztalatokról kérdeztük a csapat parancsnokát, hanem egy csokorba gyűjtöttük toborzókampány eddigi sajtóanyagát, mely a következő kérdésre igyekszik megadni a választ: mit adhat neked a cserkészet?

Katona Attila csapatparancsnok szerint a vírushelyzetet megelőzően is komoly potenciál rejlett az online toborzásban, hiszen a közösségi oldalakon való állandó jelenlét már akkor is jelentős részét képezte mindennapjainknak. A korlátozások bevezetése után a képernyők előtt eltöltött idő növekedett, az online toborzás során nem volt más dolguk, mint a lehető legegyszerűbben megmutatni és elmesélni, mi a cserkészet.

A törekvésünk eddig sikeresnek mondható. A jelentkezők és támogatók számából ítélve sokakhoz eljutott a kampány üzenete, hívása.

– számolt be az eredményekről Attila.

Persze a cserkészet egy olyan életforma, amit nem elég képeken megmutatni és idézetek segítségével mesélni róla. Ott kell lenni, át kell élni és érezni – csak így működhet igazán, de jelen helyzetben a megismerés fajtái erősen korlátoltak.

Az online toborzókampány nem tart örökké, remélem nemsokára inkább már arról tudunk majd posztolni a közösségi felületeket, hogy milyen jól érezzük magunkat itt vagy ott. Ettől függetlenül a toborzási időszakon túl is lehet hozzánk csatlakozni, szinte bármikor, csak akarni kell.

A galéria megtekintése előtt érdemes egy pillantást vetni a kampány során felhasznált idézetek egyikére, mely személyes tapasztalatok alapján ad választ a kérdésre: mit adott nekem a cserkészet?

A cserkészet számomra nem csak szórakozást, barátokat és örömteli pillanatokat adott, hanem különféle kihívásokat is. Mindig sokszínűek voltak: néha csapatban kellett dolgoznom, és volt amikor a saját találékonyságom, önállóságom határait kellett feszegetnem, illetve kinyújtanom. Ezek a kihívások rengeteg dologra megtanítottak. Legfőképp arra, ne adjam fel soha – akkor sem, ha nehéznek ígérkezik az út, amely a kihívásokat rejti.

/PH/

Jelentkezni tudsz a következő:

Mobilszámon: +421 907 261 022

E-mail címen: 27cserkeszcsapat@gmail.com

vagy itt, a cserkészcsapat oldalán.

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2021.02.25.

Életem egy szép regény: főiskola (VII. rész)

Havilapunk szeptemberi számában részleteket közöltünk egy páratlan személlyel, Dulai Ferenc nyugdíjas tanárral készült beszélgetésből. Az interjú teljes szövegét…

2021.03.01.

Az egykori borüzem helyén bővülhet az ipari park Zselízen

Lebontották Zselízen az egykori borüzem romjait, aminek helyén az ipari park bővítését tervezi a területet megvásárló és rendező…

2021.03.01.

RE-NEWAL: Megosztott szolgáltatások létesítése az Alsó-Ipoly völgyében

A projekt fő célkitűzése olyan megosztott szolgáltatások létrehozása, amelyek az Alsó-Ipoly völgyében jelenleg is meglévő, illetve a RE-START…

2021.02.27.

Kezdhetünk egy újabb évadot?

Azt megállapítani, hogy 2020 nem feltétlenül volt az esküvők éve, nem nehéz – 2020 nagyjából semmilyen társasági esemény…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb