Az ipolysági Saag Scouting Polgári Társulás és magyarországi partnere, az Együtt Európáért Alapítvány együttműködésén alapuló Interreg program megvalósult pályázatának köszönhetően jutottak Európai Uniós támogatási forrásokhoz a partnerek. A pályázati források keretén belül lehetőség nyílt az Ipolysági Magyar Közösségi Ház infrastrukturális fejlesztésére, különféle képzések szervezésére, valamint rendezvények megvalósítására is.

A projekt megvalósítását nagy részben akadályozta a járvány, azonban 2021. augusztus 20. és 22. között immáron ötödik alkalommal kerülhettek megrendezésre a hagyományos Szent István Napok Ipolyságon a magyar államalapítás ünnepe alkalmából. A rendezvény a partnerek közös szervezése alatt valósult meg, amely színes és színvonalas programmal várta látogatóit. Az első napon Berecz András, Kossuth-díjas énekes és mesemondó előadását tekinthettük meg a színházteremben, augusztus 21-én a Kolompos zenekarral szórakozhattunk, a zárónapon a szentmise után Korpás Éva és Madarász András Szent István királyról szóló műsorukat mutatták be. A rendezvény része volt Szent István szobrának koszorúzása, ahol Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke mondott ünnepi beszédet, záróprogramként pedig Varga Miklós koncertjét tekinthettük meg.

A rendezvény ez alkalommal is méltó módú megemlékezés volt a magyar államalapításra és államalapító királyunkra. 

A partnerek közösen valósítottak meg további rendezvényeket, workshopokat, melyeknek témája többek között a fiatalok helyben maradásának támogatása és a természet és a fiatalság kapcsolata voltak.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb