Az ipolysági Saag Scouting Polgári Társulás és magyarországi partnere, az Együtt Európáért Alapítvány együttműködésén alapuló Interreg program megvalósult pályázatának köszönhetően jutottak Európai Uniós támogatási forrásokhoz a partnerek. A pályázati források keretén belül lehetőség nyílt az Ipolysági Magyar Közösségi Ház infrastrukturális fejlesztésére, különféle képzések szervezésére, valamint rendezvények megvalósítására is.

A projekt megvalósítását nagy részben akadályozta a járvány, azonban 2021. augusztus 20. és 22. között immáron ötödik alkalommal kerülhettek megrendezésre a hagyományos Szent István Napok Ipolyságon a magyar államalapítás ünnepe alkalmából. A rendezvény a partnerek közös szervezése alatt valósult meg, amely színes és színvonalas programmal várta látogatóit. Az első napon Berecz András, Kossuth-díjas énekes és mesemondó előadását tekinthettük meg a színházteremben, augusztus 21-én a Kolompos zenekarral szórakozhattunk, a zárónapon a szentmise után Korpás Éva és Madarász András Szent István királyról szóló műsorukat mutatták be. A rendezvény része volt Szent István szobrának koszorúzása, ahol Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke mondott ünnepi beszédet, záróprogramként pedig Varga Miklós koncertjét tekinthettük meg.

A rendezvény ez alkalommal is méltó módú megemlékezés volt a magyar államalapításra és államalapító királyunkra. 

A partnerek közösen valósítottak meg további rendezvényeket, workshopokat, melyeknek témája többek között a fiatalok helyben maradásának támogatása és a természet és a fiatalság kapcsolata voltak.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.09.25.

Az üvegdrótozás utolsó Ipoly menti mohikánja

(Fotó: Németh László gyűjteménye) Emlékszünk-e, milyen jólesett a papa borát, vagy kisüstijét felhörpinteni a helyi JRD (TSZ) által…

2023.09.26.

SacheRock! – zenei kamaraestek lesznek zselízi a Sacher-pincében

The SacheRock Underground Festival néven zenei fesztivált szervez a zselízi Sacher Polgári Társulás. "Kiállítások, könyvbemutatók, tortasütő versenyek. A…

2023.09.27.

Felhívás: Esterházy János mint példakép

A Charta XXI Egyesület, az Esterházy Akadémia és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány közösen hirdeti meg az „Esterházy…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb