Hirdetés

A minap tűnt fel a mojapeticia.sk aláírásgyűjtő portálon egy Ipolyságot érintő kezdeményezés „Občianska iniciatíva za zníženie daní v meste Šahy” néven. Villáminterjúnkban a főszervezőt, Szőllősy Pétert kérdeztük.

fotó: REflex24/Morva Mátyás

A reális helyi adókért vívott küzdelem hosszú ideje tart, nemcsak a helyi sajtótermékek hasábjain, de országos szinten is volt visszhangja. Miért éppen most jött el a pillanat, amikor online petíció formájában aláírásgyűjtést kezdeményeznek?

Igen. Immár másfél éve szorgalmazzuk a 2019-ben irreálisan 75%-kal megemelt adók korrekcióját, hogy Ipolyság ne legyen a régió legdrágább városa. Sok cikk és videó jelent meg ez alatt az idő alatt, ami megmutatta a polgároknak a reális helyzetet. Most viszont elérkezett a végjáték!

December 9-én ül össze a képviselő-testület, ahol döntenek majd az adókról. Ehhez szükséges a polgárok véleménye.

Technikai szempontból mit érdemes tudniuk az érdeklődőknek? Hogyan érhető el a petíciós ív; milyen adatokat kell megadni; mit jelent az, hogy anonim módon is alá lehet írni?

Több csatornán keresztül értesítjük a polgárokat az online petícióról. Megkapják pl. nyomtatott formában is. Ha a szórólapról beolvassák okostelefonjukkal a QR kódot, máris tudnak csatlakozni. Elérhető természetesen a facebookon is (facebook.com/szollosypeter), illetve legegyszerűbben talán a következő hivatkozásra kattintva: http://bit.ly/zarealnedanesahy. A csatlakozáshoz szükséges megadni a támogató nevét és a települést, ahol él, a pontos címét nem, illetve egy email címet a visszaigazolás miatt.

Természetesen, anonim jelleggel is kitölthetjük. Így a támogató adatai nem lesznek nyilvánosak.

fotó: REflex24/Morva Mátyás

December 9-én 12:00-kor zárul a polgári kezdeményezés, ugyanaddig lehet támogatni online. Mi történik majd, miért pont aznap?

Az nap van napirendre tűzve az adók ügyének tárgyalása a városházán. Mi ott leszünk, és visszük a polgárok véleményét is! Reméljük, hogy addigra sikerül összegyűjteni a kitűzött 800 szavazatot. Úgy gondoljuk, hogy ilyen formában is hatni tudunk a városvezetésre.

Gondolkozzunk egy kicsit szkeptikusabban, a közügyek iránt közömbös polgártársaink fejével: „Mi értelme aláírni? Úgysem változik majd semmi!” – vélekedhetnek. Nos, mit üzenne nekik, mi értelme aláírni?

A jó ügy érdekében mindig van értelme harcolni! Csak akkor nem változik majd semmi pozitív irányba, ha tétlenül ülünk! Mi természetesen tudjuk, hogy nem mindenki figyeli a közügyeket napi szinten, és ezt nem is ezt kérjük a polgároktól. Amiről viszont most beszélünk az egy nagy horderejű kérdés, ami befolyásolja majd a lakosok életét az elkövetkező években. Ne Ipolyság legyen a régió legdrágább városa, ezért kérjük, hogy írja alá kezdeményezésünket!

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.12.07.

Ólomüveg ablakokkal gazdagodott az ipolyviski katolikus templom

Az ipolyviski Antióchiai Szent Margit templomban 2022. november 24-25-e között került beállításra 9 ólomüveg ablak, amelyeket a felbári…

2022.12.07.

Goldmann Ilona kiállítása az ipolysági Simonyi Lajos Galériában

Emlékek címmel december 2-án 16:00 órakor nyílt meg Goldmann Ilona kiállítása az ipolysági Simonyi Lajos Galériában. A Budapestről…

2022.12.08.

Zselízi gokartversenyző a portugáliai világbajnokságon

Vincze Dóka Krisztián, a fiatal zselízi gokartversenyző egy alkalommal már részt vett egy világversenyen; motocrossban jutott ki a…

2022.12.08.

Információs emléktáblát állítottak Zselízen az egykori Fakastély helyén

Fotó: Csonka Ákos Titkos ajtó az erdő mélyén, mely egy fába vezet? Ráadásul élő fában emberi építmény? Nem,…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb