Hirdetés

Augusztus 19. és 21. között immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Szent István Napok Ipolyságon.

A Honti Kaszinó polgári társulás háromnapos rendezvényének nyitónapján a közéleti kérdéseké volt a főszerep, az Ukrajnában zajló konfliktusról, annak hátteréről lapunk főszerkesztője, Kapusník Csaba és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélgetett.

A szombati napon a Glamour gyermekzenekar interaktív előadását tekinthették meg az érdeklődők a Városháza színháztermében.

Az államalapítás és Szent István ünnepének alkalmából tartott megemlékezésre a hagyományokhoz híven a vasárnapi szentmise után került sor a templom előtti téren, mely alkalmával Gubík László, a Via Nova elnöke, az esemény szónoka beszédében így foglalta össze augusztus 20-a üzenetét:

“Augusztus 20-a hamu alatt szunnyadó parázs, az örökké izzó, kiolthatatlan zsarátnok. A magyar megmaradás törvényének engedelmeskedő konok, megtörhetetlen akarat. Hiába próbálták erőszakkal átalakítani, nem sikerült. A kommunista megszállók sem az új kenyér, sem az alkotmány, sem a népköztársaság hazug leplével nem tudták eltakarni augusztus 20-a üzenetét: Meg kell maradnunk!”

A szónoklat után került sor Szent István szobrának megkoszorúzására. A megemlékezést az ipolysági magyar iskolák tanulóinak (Varga Emese Anna, Máté Nikolett, Gajdács Zsuzsanna) előadásai tették színesebbé és emelkedettebbé.

A rendezvény Keresztes Ildikó és zenekara esti koncertjével ért véget.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.12.07.

Ólomüveg ablakokkal gazdagodott az ipolyviski katolikus templom

Az ipolyviski Antióchiai Szent Margit templomban 2022. november 24-25-e között került beállításra 9 ólomüveg ablak, amelyeket a felbári…

2022.12.07.

Goldmann Ilona kiállítása az ipolysági Simonyi Lajos Galériában

Emlékek címmel december 2-án 16:00 órakor nyílt meg Goldmann Ilona kiállítása az ipolysági Simonyi Lajos Galériában. A Budapestről…

2022.12.08.

Zselízi gokartversenyző a portugáliai világbajnokságon

Vincze Dóka Krisztián, a fiatal zselízi gokartversenyző egy alkalommal már részt vett egy világversenyen; motocrossban jutott ki a…

2022.12.08.

Információs emléktáblát állítottak Zselízen az egykori Fakastély helyén

Fotó: Csonka Ákos Titkos ajtó az erdő mélyén, mely egy fába vezet? Ráadásul élő fában emberi építmény? Nem,…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb