Augusztus 19. és 21. között immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Szent István Napok Ipolyságon.

A Honti Kaszinó polgári társulás háromnapos rendezvényének nyitónapján a közéleti kérdéseké volt a főszerep, az Ukrajnában zajló konfliktusról, annak hátteréről lapunk főszerkesztője, Kapusník Csaba és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélgetett.

A szombati napon a Glamour gyermekzenekar interaktív előadását tekinthették meg az érdeklődők a Városháza színháztermében.

Az államalapítás és Szent István ünnepének alkalmából tartott megemlékezésre a hagyományokhoz híven a vasárnapi szentmise után került sor a templom előtti téren, mely alkalmával Gubík László, a Via Nova elnöke, az esemény szónoka beszédében így foglalta össze augusztus 20-a üzenetét:

“Augusztus 20-a hamu alatt szunnyadó parázs, az örökké izzó, kiolthatatlan zsarátnok. A magyar megmaradás törvényének engedelmeskedő konok, megtörhetetlen akarat. Hiába próbálták erőszakkal átalakítani, nem sikerült. A kommunista megszállók sem az új kenyér, sem az alkotmány, sem a népköztársaság hazug leplével nem tudták eltakarni augusztus 20-a üzenetét: Meg kell maradnunk!”

A szónoklat után került sor Szent István szobrának megkoszorúzására. A megemlékezést az ipolysági magyar iskolák tanulóinak (Varga Emese Anna, Máté Nikolett, Gajdács Zsuzsanna) előadásai tették színesebbé és emelkedettebbé.

A rendezvény Keresztes Ildikó és zenekara esti koncertjével ért véget.

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2023.11.29.

A Fő téri nagyparkoló a városi műjégpálya felállítása miatt az esti órákban lezárásra kerül

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy 2023. november 29-én és 2024. január 7-én a Fő téri parkoló a városi…

2023.11.28.

December 1-től kezdik kifizetni a 300 eurós nyugdíjkiegészítést

A Szociális Biztosító december 1-jével megkezdi a rendkívüli, 300 eurós nyugdíjkiegészítés folyósítását, és december 20-ig minden jogosult megkapja…

2023.11.29.

SacheRock Underground fesztiválsorozat Zselízen

Míg a zselízi Sacher-ház történelmi épülete egyre épül-szépül és nyeri vissza eredeti, monarchista arculatát, addig a kulturális és…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb