Ipolyság város vezetése azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egykori járási székhely újra a régió központja legyen, a megfelelő szintű közigazgatási, egészségügyi és kulturális szolgáltatásokkal álljon a lakosság rendelkezésére. Most az egészségügy területén történt előrelépés, új gyógyszertár nyílik a kórház területén.

“Nagyon reményteli, hogy jelenlegi vezetés a képviselőkkel együtt kész azon dolgozni, hogy a kulcsfontosságú szegmensekben, mint az oktatás, lakhatás, energiapolitika vagy az egészségügy előremutató döntéseket hozzon és a tettek mezejére lépjen”

– emelte ki Zachar Pál, polgármester.

Mint elmondta, a városban évek óta fennálló probléma, hogy a régió lakossága hétköznap délutánonként vagy hétvégén nem jut hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz. Az esti órákban és hétvégén nyitva tartó gyógyszertár égető hiányát már az előző vezetés is felismerte, akkor a testület arról döntött, hogy szólítsák meg azokat az üzleti partnereket, akikkel közösen gyógyszertárt tudnak nyitni – úgy, hogy annak résztulajdonosa legyen a város.

“Surányban már volt egy ilyen sikeres modell, felkerestük hát Surány polgármesterét, ahol beszámoltak az eddigi tapasztalatokról, s mindezek alapján úgy döntöttünk, hasonlóan járunk el Ipolyságon is. Rampasek mérnök úrral és Foltín úrral elkezdtük a kommunikációt, tisztáztuk az együttműködés részleteit. Az ipolysági képviselő-testület múlt csütörtökön jóváhagyta a társasági szerződést egy új kft. létrehozásáról, s múlt pénteken nyilvános eseményen sor került a szerződés aláírására”

– tájékoztatott a polgármester.

A tervek szerint az új gyógyszertárt ősszel nyitnák meg, hétköznaponként estig nyitva tart majd és hétvégi szolgálatot is biztosít.

“Az új gyógyszertár székhelye a kórház területén lesz, ez egyértelmű jelen annak, hogy szeretnénk a kórházat is újjáéleszteni. A képviselők jóváhagytak egy bérleti szerződést is új rendelő létrehozásáról, s további egészségügyi szolgáltatókkal egyeztetünk”

– részletezte Ipolyság vezetője.fotók: Ipolysági Városi Hivatal

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.06.14.

Van elég vízhozama a Garamnak a Mohi atomerőmű 3-4. blokkjának ellátásához?

Foto: Slovenske elektrárne a.s. Az ukrán háború ráébresztette a világot, hogy mennyire is sebezhetőek vagyunk energetikailag, még Európában…

2024.06.14.

EP-választás után: változik-e Brüsszel irányvonala?

Fotó: www.economx.hu Szerte az EU-ban lezajlottak az európai parlamenti voksolások, mint tudjuk, a felvidéki magyarságnak ismét nem lesz…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb