A közelgő, immár IV. alkalommal megrendezett CHAPTERFEST kapcsán Bartos M. Jaroslav frontemberrel beszélgettünk a zenekar életéről, a pozitív irányba változott helyi viszonyokról és az ennek köszönhetően kibővített rendezvényről.

2023-ban újra megrendezésre kerül a lassan ipolysági hagyománnyá váló Chapterfeszt. Összefoglalnád röviden, mi minden történt a zenekarral a 2022-es felvonás óta?

A 2022-es év számunkra koncertekben gazdag év volt. 24 koncertet terveztünk, de ebből – azt hiszem – csak 15 valósult meg, és még így sem jutott időnk semmi másra, mint például stúdiózni vagy esetleg egy klippet leforgatni, ezért sem vállaltunk idén sok bulit, hogy legyen időnk alkotni, és természetesen az új gitáros, Dudás “Zsusztó” Gyula érkezése is befolyásolta a helyzetet, de nagyon ügyes és kitartó munkája meghozta a gyümölcsét!

2023-ban új helyszínen, szemmel láthatóan családbarát szemléletben, még több programelemet ötvözve jelentkezik a Chapterfest. Mennyire volt kemény feladat a megszervezése?

Rettentően fárasztó és időigényes feladat, főleg így, hogy idén még több programmal és attrakciókkal készülünk. Tehát dupla annyi munkát, időt, pénzt és energiát vesz igénybe az idei fesztivál.

Ezt csak az érzi át igazán, aki már szervezett fesztivált; ettől függetlenül nagyon sok segítséget kaptunk és kapunk is a barátainktól és a várostól, főleg Zsóka Szilárdkától, akinek segítőkészsége becsületre méltó, de Fehér Patrik is sokat segít, amiben csak tud. Vicces, mert a zenekarból való távozása óta sem hagyjuk békén szegényt.

A programbőségből kiindulva biztosan rengeteg támogatótok és partneretek segít a rendezvény megszervezésében. Ebből is látszik, hogy a Chapterfest nem csupán a keményvonalas rockereknek és metálosoknak szól.

Így van ez mindenkinek szól, de főleg a fiatalokat és az új generációt szeretnénk ösztönözni a zene szeretetére, a barátságra, mosolyra és nem utolsósorban kizökkenteni őket a virtuális világból legalább egy nap erejéig.

Ipolyság város a legnagyobb támogatónk idén. Nagyon sokat köszönhetünk az új vezetőségnek, össze sem lehet hasonlítani az előzővel. Aztán a család, és a rengeteg barát, akiktől a tombolanyereményeket kaptuk és szintén nagyon sokat segítettek abban, hogy az idei ChapterFest még családiasabb hangulatú és még motiválóbb legyen, reméljük fognak segíteni a jövőben is, „Mert mi sosem vagyunk egyedül”.

Ezzel a mondattal kezdtük meg mindig a koncertjeinket, ami a Not Alone című dalunkra utal. Tehát tényleg nagy a „tábor” hála az égnek.

A Nincs tovább c. dalotokhoz készült videoklip néhány hete jelent meg. Miben más, mint a korábbi dalaitok?

A Nincs tovább című dalunk lényegében egy érdekes szerzemény, mivel megtalálható benne sokféle stílus, nem egyszerű nóta és nem utolsó sorban ez az első olyan szerzemény, amit Velebny Krisztián írt – kivéve a szöveget. Tehát igenis ez egy nagyon különleges és egyedi dal számunkra.

A Chapterfesten a Chapter 5-on kívül fellép még 3 másik zenekar is. Kérlek mutasd be őket röviden!

18:30-kor lép színpadra az ipolysági Tublatanka Revival, akik az 1982 óta aktív zenekar legnagyobb dalait adják majd elő a közönségnek.

22:00-kor a Remorse zenekar szántja fel majd a színpadot, akik 12 év után újra „hazai” pályán, rengeteg barát, ismerős és emlék között elevenítik fel a régi szép időket.

Lesz HARC!

23:00-kor pedig a csongrádi Nightwish tribute, az Uneksia repít vissza minket a Finnországi szimfonikus zenekar és az operaház fantomjához.

Mit üzensz azoknak, akiknek még nincs programjuk szombat délutánra, miért érdemes a Chapterfestet választani?

Miért érdemes?

Mert ennyi sok jó koncert, családias program, értékes nyeremény, finom étel, ital és jókedv csak egyetlenegy helyen van, mégpedig a CHAPTERFEST en.

nyitókép, fotók: Chapter 5

Morva Mátyás

Címkék: ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb