Az idei nyár más lesz, mint a többi. Jóval kevesebben kelnek útra, hogy közeli és távoli helyeken pihenjék ki az év fáradalmait, hiszen a vírushelyzet a nyaralási szokásainkat is módosította. Vagy inkább saját és szeretteink érdekében mi változtatunk rajtuk.

(pixabay.com)

Ha  úgy is döntünk, itthon maradunk, nem kell lemondanunk arról, hogy legalább képzeletben csodás helyeken járjunk. Üljünk ki a kert árnyas zugába egy finom frissítővel, vagy épp feküdjünk ki a nyugágyra a medence mellé, s válasszunk útitársként egy jó könyvet.

Az alábbiakban néhány könnyed nyári olvasnivalót ajánlok, amelyek távoli helyekre repítik el az olvasót.

Michelle Marly: Coco Chanel és a szerelem illata

A világ egyik leghíresebb parfümje a Chanel No.5, a valódi nőies nő illata. A regény a parfüm megalkotásának történetét meséli el, melynek kezdete Coco életének egy tragikus momentuma. A párizsi divat nagyasszonyának  sorsa tele volt személyes tragédiákkal, időbe telt, míg Dmitrij Romanov orosz nagyherceg személyében egy időre társra talált, és a szenvedélyes kapcsolat “gyümölcseként” pedig megszületett a szerelem illata, a híres parfüm. A lebilincselő történet a 20-as évek Párizsába és a francia Riviérára repíti az olvasót.

Rhys Bowen: A toszkán gyermek

Ki ne vágyna arra, hogy Toscana lankás tájain gyönyörködjön a napraforgómezőkben és a hajladozó, ég felé törő ciprusokban? A regény kezdetén, a második világháború idején Hugo, a brit pilóta repülőgépe találatot kap Toscana felett, és sebesülten egy kolostor romjai között rejtőzik el. Váratlan segítséget kap a gyönyörű Sofia személyében.

20 évvel később, Hugo temetése után a lánya egy felbontatlan levelet talál az apja holmijai közt. Miután elolvassa, elindul Toscanába, hogy felfedje apja múltjának sötét foltját, s egyben megismerje saját történetét is. A sodró lendületű cselekmény letehetetlenné teszi a regényt.

Dinah Jefferies: Az elveszett nővér

A könyvet lapozva szinte érezzük a keleti fűszerek aromáját, a burmai utcák színes forgata magával ragadja az olvasót. A múlt század 30-as éveiben Belle egy előkelő burmai éjszakai bárban mint énekesnő kap állást. A hely nem ismeretlen számára, ugyanis szülei az ő születése előtt ebben az országban éltek, ám boldog családi életüket egy tragédia árnyékolta be, nagyobbik lányuk  rejtélyes körülmények között eltűnt. Belle nyomozásba kezd, hogy megtudja, mi is történt valójában,  hogy felmenthesse édesanyját, akit a gyermek meggyilkolásával vádoltak. A nyomozásban társául szegődik Oliver, a rámenős amerikai újságíró. Fejezetről fejezetre bonyolódik a titokzatos egykori bűneset, mindeközben megismerhetjük e varázslatos ország különleges szokásait is, és egy szép szerelem is kibontakozik előttünk.

J.P. Monninger: A térkép, amely elvezet hozzád

Igazi nyári, utazós regény, amellyel képzeletben beutazhatjuk egész Európát. Miután Heather és barátnői elvégezték az egyetemet, a diplomaosztó után európai körútra indulnak. Az Amszterdamba tartó vonaton találkoznak Jackkel, a kicsit különc fiatalemberrel, aki nagyapja háborús naplóját követve járja végig az egykori katona útvonalát. Heather és Jack közt szerelem szövődik, de a fiú még rejteget egy titkot, amely döntően befolyásolja további kapcsolatukat.

Bármelyik regényt választják is, mindenkinek jó utazást kívánok!

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb