Az új koronavírus elleni küzdelem gyökeresen felforgatta mindannyiunk életét. Vajon mi történik most azokkal a párokkal, akik éppen 2020-as esküvői szezonra tervezték be életük legboldogabb napját? Ennek a kérdésnek jártunk utána három olyan helybéli személy segítségével, akik foglalkozásuk révén rálátnak a helyzetre…

KÁZMÉR LÁSZLÓ
(vőfély)

Az idei esküvői dátumok nagy részét már tavaly lefoglalták a párok, ekkor még híre sem volt a járványnak. Ez a jelenség természetesen erősen rányomta a pecsétjét az idei évre, sok dátum esett vagy tolódott. Némelyek őszi időpontra tették át a nagy napot, mások ragaszkodtak a tavasz adta lehetőségekhez és egy teljes évvel eltolták az eseményt.

Természetesen, a párokkal egyeztetve rugalmas maradtam és alkalmazkodtam a kialakult helyzethez. Közben jut idő az év újra tervezésére: új versek, lakodalmas szövegek és mondókák, valamint játék ötletek születnek a vőfély műhelyemben is.

SÓDER NEMCSOK VERONIKA
(fodrász)

A járvány, mint minden eseményt, az esküvőket is törölte. Rengeteg lefoglalt időpont volt az én szalonomban is, sajnos ezek májusban és júniusban elmaradnak, akárcsak az elsőáldozások is. Viszont egy pozitív hír: sok ara bízik benne, hogy a júliustól októberig tartó időszakban élete nagy napja megvalósulhat. Én is remélem, hogy ez év második felében mindenkinek elkészíthetem a személyre szabott esküvői frizuráját.

Addig is, amíg itthon tartózkodom, hasznosan töltöm ki az időt. Online oktatásokon veszek részt és a nagy mesterektől tanulok, akiket az Instagramon követek…

ZACHAR ERIKA
(esküvőszervező)

A jelenlegi járvány kirobbanásától kezdve nem valósulhatnak meg nagy létszámú esküvők/lakodalmak. Ez azt jelenti, hogy az eddig leegyezett esküvők dátumát módosították késő nyárra/őszre, de némelyek már a jövő évre foglaltak új dátumot. Jellemző, hogy a násznép összetétele színes, sokan érkeznek külföldről, akiknek az utazása miatt nem lehet túl rugalmasan kezelni egy ilyen eseményt. Az idei nyári esküvőszezon szinte teljesen szünetel, a jelenlegi munkáinkat leginkább az újratervezés, egyeztetések jellemzik. Igyekszem maximálisan rugalmas lenni, és ezzel is segíteni az ifjú párok helyzetét, mivel egy esküvőnél akár 8-10 különböző szolgáltatóval is kell időpontot módosítani.

Jelen helyzetben úgy látom, hogy az esküvők idei újraindulása szeptemberre várható. Addigis főként a fejlesztéseken gondolkozom és dolgozom. Várjuk a jó időt, hogy lelkileg és testileg is újratöltődjünk.
Napjaimat főként három tündéri gyermekem gazdagítja, színesíti, egyszerre lehetek bölcsődei dadus, óvópedagógus és tanító. Ennél jobb alkalom fejleszteni kreativitásomat és ügyességemet a konyhában még sosem volt. Kiélvezzük a sok közös élményt és pillanatot.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb