Agócs Gergely vagyok, 33 éves, Királyrévből. Családi állapotomat tekintve nős, egy kislány boldog édesapja. Politológiai végzettséggel rendelkezem, 2018 óta Királyrév község polgármesteri posztját töltöm be. Ami a további közéleti tevékenységeimet illeti, második ciklusban vagyok képviselő Nagyszombat megyében. Munkám folyamán az itt élő emberek érdekeit képviselem, mindennapi gondjaikra keresem a megoldást. Ebből kifolyólag jól ismerem régiónk kihívásait.

(forrás: Magyar Közösségi Összefogás)

Úgy vélem, hogy közösségünket országos szinten csakis egységes fellépéssel lehet hatékonyan képviselni. Itt az ideje, hogy az új generáció közéleti szereplői összefogjanak. Túl sok kárt okozott már az évtizednyi megosztottság. Éppen ezért döntöttem a megmérettetés mellett, illetve úgy érzem, az eddigi tapasztalataimat kamatoztatni tudnám a törvényhozásban is.

Elérkezett az idő, hogy már ne csak a „pálya széléről” figyeljük az országos történéseket!

Fontosnak tartom a közélet megtisztulását a korrupciós botrányokba keveredett politikusoktól. Itt az ideje, hogy pozitív példákkal és hatékony emberközeli érdekképviselettel ismét visszanyerjük a polgárok politikába vetett bizalmát. Elég volt a maffiakormányból!

Választási programunk hosszú távú célokat fogalmaz meg, teljesítése elengedhetetlen a megmaradásunkat illetően. Ezen célokat csakis az Önök segítségével tudjuk előremozdítani. Egy élhetőbb hazát szeretnénk mindenki számára, magyarként, itthon Felvidéken.

Ne feledjük, egységben az erő!

(forrás: Magyar Közösségi Összefogás)

Az utóbbi néhány választási időszakban a kormány az intézkedéseivel nem hogy könnyítené az önkormányzatok életét, hanem inkább nehezíti. Például a magánszemélyek adójának csökkentésével csak pár euróval hagy többet az emberek pénztárcájában, viszont hatalmas összeget von el az önkormányzatoktól. Emellett a község által ellátnivaló feladatok száma nem csökken, hanem gyarapodik. Az efféle intézkedések komoly bevételkiesést okoznak a városok és falvak költségvetésében, ezáltal nehéz helyzetbe hozva az önkormányzatok gazdálkodását.

Állítsuk meg az önkormányzatok kiéheztetését, a kormány ne a falvaink és városaink kárára hozzon populista döntéseket!

Rendkívül diszkriminatívnak tartom a személyi jövedelemadóból származó adóbevételek települések közti elosztásánál a tengerszintfeletti magasság elvét. Minél magasabban helyezkedik el egy település, annál több pénzt kap az államtól, az alacsonyabban fekvő községek kárára. Ez a tényező anyagi szempontból hátrányosan különbözteti meg a déli járások zömmel magyarlakta városait és falvait. Ésszerű logika nincs benne, mivel egy Magas-Tátrában elhelyezkedő településnek ugyanazon feladatokat kell ellátnia, mint egy falunak a Csallóközben.

Követeljük ezen értelmetlen elv megszüntetését, a pénzelosztás legyen igazságos!

   A másod- és harmadosztályú utak karbantartása megyei hatáskör. A magyarlakta régiókban, legfőképp Nagyszombat- és Nyitra megyében ezek az utak óriási teherforgalomnak vannak kitéve. Ez annak köszönhető, hogy olyan régióról van szó, amely tranzitzónát képez a teherforgalom számára észak és dél között, emellett nincs ehhez szükséges gyorsforgalmi- és első osztályú úthálózat kiépítve. Továbbá a fuvarozó cégek is szívesebben használják a megyei utakat, mivel nem ott kell útdíjat fizetniük. Ez a helyzet az itt élő emberek életminőségét és mindennapjait keseríti meg. E helyzeten csakis törvényi szabályozással, vagy az úthálózat fejlesztésével lehet segíteni. Fogjunk össze régiónk fejlődése érdekében!


Agócs Gergely

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb