„Akinek kő maradt a kezében a hosszú politikai küzdelem alatt vetélytársával, rosszakarójával, felebarátjával szemben, dobja el.” Gubík László, a Via Nova elnöke a Facebookon értékelt. Szavait a Piros7.es szemlézte.

„3 gondolat győzelem után:

1. Tegnap a könyörület és az irgalmasság vasárnapját ünnepeltük. 

Akinek kő maradt a kezében a hosszú politikai küzdelem alatt vetélytársával, rosszakarójával, felebarátjával szemben, dobja el. 

Nem tehet ennél jobbat sem vele, sem magával az ember.

Illusztrációként még Monica Belluccit is elhoztam. Képzeld őt virtuális ellenséged helyébe, és máris könnyebb lesz elengedned azt a bizonyos követ. 

2. Azt azért megkérdezném a sajátjaimtól, és alkalomadtán meg is fogom, hogy egy ilyen történelmi nemzeti győzelemnél mégis hol a búbánatban volt a Szövetség 3 elnöke és 3 platformelnöke? Mi értelme van ennek az egésznek így látszategységben, mégis szétesve, és a legfontosabb nemzeti sorskérdéseket otthonról, félszívvel vállalva?

“Köszönjük, hogy segítettek, mert így kaptunk egy esélyt, hogy mi is segíthessünk nekik” 

– mondta Orbán Viktor nekünk, gúnyhatáron túliaknak.

A magunkfajta megszállottaknál ez a játék nem viszonosság, hanem odaadás alapján működik, mégis jó lenne a miniszterelnök gondolatát a döntéshozóknak a lehető legkomolyabban venni a következő 4 évben. Már csak azért is, 

mert a győzelemben igen sokan fognak majd fürödni a közeljövőben azok közül, akik a munkát és kiállást – hagyjuk is miért, de – komplett megspórolták.

Bónusz tanulság értő füleknek: Ha minden hozzávalót összeöntesz egy edénybe, de nincs hozzá szakácsod, abból a szomszéd főztje is kijöhet díjnyertesen. Sőt, az is fog! 

3. Marhára ott lennék most légyként a falon az amerikai Demokrata Párt hátországának ilyen-olyan hétfő reggeli szeánszain. Zsebünkben a fél világ, mégis hogy a francban van az, hogy ez az alig 100 ezer km2-nyi félázsiai nép itt komplett letojja, hogy a megbízottjaink lehoznák számukra a földi paradicsomot?

Ők nem érthetik, ami számunkra tök egyértelmű. Mert nekünk megvan a saját paradicsomunk. 

Amelyik piros lett, nem sárga!“



forrás: Piros7.es

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb