Augusztus 1-jén, szombaton kerül sor a Kiss Zenészek első lemezbemutató koncertjére az ipolybalogi Korona panzióban. Bár tagjai még igen, de a zenekaruk már nem is annyira fiatal, így a formáció mostanra egy jól összeszokott kis közösségé formálódott. Hallgassuk meg az ő történetüket, Csáky Mátét (hegedű) és Böjtös Natáliát (ének, vokál) kérdeztük!

A zenekar tagjai, balról jobbra: Benko Reinold Krisztián, Hlavács Réka, Rusňák Sára, Böjtös Natália, Csáky Máté. (fotó: facebook)

Elsőként Mátéhoz fordulok, mesélnél nekem a zenekar megalakulásáról?

2013-ban alakultunk mi, mint a Kiss Trió. Akkoriban még csak hárman zenéltünk a Kiss Kristóf által vezetett együttesben az Ipolybalogi Művészeti Alapiskolában.

Az évek alatt a trió felállása bővült két taggal, s így már öten folytattuk a közös zenélést, Kiss Zenészek néven.

8 év elég sok idő, gondolom, elég sok minden történt ez alatt.

Igen. Az elmúlt 8 év alatt számos szlovákiai és magyarországi versenyen mérettettük meg magunkat, emellett pedig sok kulturális, főként könnyűzenei rendezvényen is részt vettünk, ahol a magyar slágerek, népdalok átdolgozásain kívül néhány angol nyelvű ismert dalt is magunkévá formáltunk.

Ugyanilyen stílusú dalokat várhatunk a lemezetektől is?

Lemezünk anyagát magyar és angol nyelvű dalok, ismert slágerek és népdalfeldolgozások alkotják, amelyeket nyugodt szívvel tudunk ajánlani minden kedves zenekedvelőnek.

Honnan jött az ötlet, hogy saját lemezt adjatok ki? Hogy jutottatok el idáig?

Mivel már ’13-tól zenél az együttes magja, úgy gondoltuk, hogy állítsunk egy emléket annak, ahol megtanultuk a zeneiség alapját, amiben felnőttünk.

Egy korábbi fotó a zenekarról. (fotó: facebook)

Miután szétkerültünk az általános suliból, sajnos a próbák és a fellépések száma rohamosan csökkent. Amikor láttuk ennek veszélyét, akkor jött az ötlet, hogy emléket állítsunk!

Ez egy igen komoly vállalkozás. Gondolom nem is volt könnyű a folyamat.

Ez így van, A CD elkészítése nem volt egyszerű . Nem megy egyik napról a másikra. Egyrészről sok időt vett igénybe, viszont nem volt egyszerű a felvételek időpontját sem egyeztetni, mivel ekkor már mind külön utakon jártunk. A zenei rendező, Kiss Kristóf is ugyanolyan elfoglalt volt mint mi. De hál’ Istennek, mégis a végére jutottunk, s íme itt a gyümölcse, amit reméljük örömmel fogad majd a közönség, s nem csak koncert “formában”, hanem “haza is visz minket” – mind a szívében, mind fizikailag.

Köszönöm Máté! Most pedig Natit kérdezem, aki szintén az elejétől a zenekar tagja, hogy hogyan is értékeli a zenekarban eltöltött időt?

A zenekarban töltött éveim csodálatosok voltak, hiszen azt csinálhattam,  amit a legjobban szeretek. Amikor mebalakult a zenekar,  igazából nem is  tudtam mire vállalkozok, csak annyit, hogy benne lesz Máté és Reini is. Ennyi elég is volt, hogy elválaljam, mivel őket ismertem és úgy gondoltam élvezni fogom a közös munkát. Aztán – ahogy Máté is említette – így zenélgettünk pár évet, mint Kiss Trió. Később bővült a zenekar Sárával és Rékával, aminek nagyon örültem, mivel végre nem egyedül voltam  lány. Mivel így már 5 tagú lett a zenekar, színesíteni tudtuk a repertoárunkat is.

A zenekarral töltött minden egyes percet élveztem. Az eltelt 8 év alatt mi nemcsak barátok lettünk, hanem egy kis család is a zenekarnak köszönhető.

(forrás: facebook)

És mi a véleményed a lemezről? Sikerült az elvárásaitoknak megfelelően teljesíteni?

Szerintem meglátszik a bele fektetett sok munka, bár nem lett tökéletes, de a kis hibák teszik valóságabbá a lemezt. Már jó pár éve kezdtük el a stúdiózást és akkor még nem voltunk annyira tapasztaltak. Ma már több mindennel kiegészíteném a lemez felvételeit, de ami késik, nem múlik. Remélem, majd a koncerten lehetőségünk adódik valami újat hozni.

A zenekar felállása:
Böjtös Natália – ének, vokál
Hlavács Réka – ének, vokál
Rusňák Sára – zongora, cajon
Benko Reinold Krisztán – zongora, cajon
Csáky Máté – hegedű

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb