2020. augusztus 7-én kerül megrendezésre Bogányi Gergely Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas zongoraművész önálló estje a Menora Saag Centrum Artisban, Ipolyságon. A művész a saját elképzelései alapján készült Bogányi-zongorát szólaltatja majd meg, így az egyedi élmény garantált.  

A magyar csodazongora.

Bogányi Gergely egészen fiatalon megismerkedett a zenével. Szülővárosában, Vácott kezdett zeneiskolába járni. Tíz évesen már különleges tehetségként tartotta számon a Zeneakadémia. Belföldi tanulmányai mellett ösztöndíjjal eltöltött egy évet a tengerentúl is, az Indiana Egyetemen csiszolta tovább tudását. Azóta számos rangos zenei kitüntetésben részesült, és hangversenyzett a világ legjelentősebb koncerttermeiben.   

Zsóka Szilárdka, a Kulturális Szakosztály vezetője elárulta portálunknak, hogy a zongoraművész nem első alkalommal lép majd fel Ipolyságon. Éppen ezért érthető, ha a helyi komolyzene-rajongók fülében ismerősen cseng a neve.  

Azt is megtudtuk, hogy a kialakult helyzethez igazított óvintézkedések miatt a Menora Saag Centrum Artis épületében fokozottan korlátozott számban tudnak csak férőhelyet biztosítani a szervezők. Viszont, amennyiben minden a tervek szerint alakul, a koncert az udvaron is ki lesz vetítve és hangosítva – nagyobb érdeklődés esetében sem fog senki lemaradni.  

Forrás: https://boganyigergely.hu 

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“

„A rendezvény a Kisebbségi Kulurális Alap támogatásával valósult meg.“

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb