Előző, környékünk zenekarait bemutató cikkünk után most ismét előjövünk eggyel, ezúttal a lukanényei Flashjet zenekarról tudhatunk meg többet. A négytagú együttes felállása a következő: Pásztor Bálint basszusgitáros, Híves László gitáros, Badó Dávid dobos, Katyi Gábor énekes, frontember.  A részletek a zenekar frontemberének válaszaiból derülnek ki. Íme!

A zenekar tagjai: Pásztor Bálint basszusgitáros, Katyi Gábor frontember, énekes, Híves László gitáros. Hátul Badó Dávid dobos. (fotó: facebook.com/FLASHJET)

Volt a faluban, esetleg a környéken olyan zenei formáció, ami példaképként szolgált, vagy teljesen spontánnak mondható a megalakulásotok?

Nem igazán. Bár volt a faluban egy zenekar, amely jobbára lakodalmakba járt zenélni, de időközben munkavégzés és egyéb okok miatt megszűnt. Van egy helybéli zenész, aki egy ’sági zenekarban játszik mostanság. Mi vagyunk az első helyi zenekar, amelynek már saját számaik is vannak.

Mi célból alakultatok meg? Már az elején tudtátok, hogy saját számokat fogtok írni, vagy eleinte inkább szórakozásból zenéltetek?

Na, ez egy érdekes sztori. Híves Laci, a gitárosunk, úgy 14-15 évesen kapott egy gitárt, és játszani kezdett rajta. Én akkor inkább fociztam, a zenéhez semmi közöm sem volt, de Laci megkérdezett, hogy nem lenne-e kedvem basszusozni. Hát, miért ne, gondoltam, majd a sors is hasonlóképpen határozott: kaptam én is egy gitárt, aminek a hangolásához sem értettem, de mégis jó volt.

A próbaterem. (Híves László felvétele)

Végül immár ketten zenélgettünk, amíg mindketten arra nem jutottunk, hogy bizony kellene egy dobos is. A választásunk Badó Dávidra esett. Ő aztán a neten beszerzett egy olcsó dobszettet, ami a garázsukban éjjel-nappal csörömpölt. Lényegében így jutottunk el oda, hogy különböző feldolgozásokat kezdtünk el játszani. A nevünk akkor Hillside volt.

A próbaterem melletti pihenő. (fotó: REflex24/Miskei Ferenc)

Tehát a zenélést lényegében mindnyájan autodidakta módon tanultátok.

Igen, mindenki magának otthon. Voltak különböző gitárprogramok, s onnét vettünk ki egy-egy részt, amit meg szerettünk volna tanulni. Meg aztán az évek alatt sok tapasztalatot gyűjtöttünk.

A zenekar felállásáról mit lehet tudni?

Állandó tagok mi hárman – én, Laci és Dávid – vagyunk. Konkrétan két évig én sem voltam jelen, mikor is a szelényi Occasio zenekarnál, szintén basszusgitárosként zenéltem. De a tárgyhoz visszatérve, énekesünk viszont már több volt az évek alatt: Fekete Viki, György Pisti, 2018-tól pedig én énekelek. Amióta én énekelek, azóta nem gitározom. Szerencsére sikerült Pásztor Bálint személyében új basszusgitárosra szert tenni.

Zorall tour 2019 , Lukanénye. (fotó: facebook.com/FLASHJET)

És milyen zenei stílust kedveltek?

Minden tag zenei stílusa vegyül az általunk játszott zenében: eleinte volt a punk rock, de az évek elteltével az feloldódott.

Én erre viccesen csak azt mondom, hogy „hallgatható rock”.

Vannak valamiféle tervek a jövőre nézve?

A szamárlétrán mindig feljebb kell jutni eggyel. December végéig szeretnénk az első albumunkat kiadni, nemrégiben emiatt Budapesten is voltunk stúdiózni. Három dalt sikerült felvenni még a világjárvány előtt, csak utána közbejött a határzár, meg a többi. Ugyanakkor az első három felvett számunkat már le is védettük, mint a saját szellemi tulajdonunkat. Ezek már hallgathatók a Spotify-on, a Deezeren és az iTuneson is. A fellépéseinket pedig folytatni szeretnénk.

A ‘szerdahelyi Rockfeszten is felléptek. (fotó: REflex24/Miskei Ferenc)

Hol sikerült eddig fellépnetek?

Több helyen is. Csak, ugye, egy még-még kezdő zenekar számára nehéz sok embert összehívni, főleg ha nem is ismerik. Azonban egy-egy koncert után mindig vannak olyan emberek, akik nagyon pozitív visszajelzéseket adnak nekünk.

Sőt, van olyan „rajongónk” is, aki már harmadszor volt a Flashjet koncertjén, s közben nem is a környékről származott.

Gombaszögön 2019-ben. (fotó: facebook.com/FLASHJET)

Mindazonáltal felléptünk már Alistálon, Budapesten, Dunaszerdahelyen, Rozsnyón, Gombaszögön, Martoson. Szeretnénk és igyekszünk is minél több helyen koncertezni, sőt, akár nagyobb, nevesebb zenekarok előzenekaraként is szívesen fellépünk!

Le a kalappal, részetekről már ez is hatalmas teljesítmény. Mindehhez gratulálok, és hasonló sikereket kívánok a jövőben is!

A további információkra vágyók látogassák meg a zenekar Facebook-oldalát.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb