Az olasz származású ipolysági DJ Heartbreak c. új szerzeménye a mai napon jelenik meg a nagyobb zenemegosztó portálokon. A dal elkészítésében közreműködött az aranyosmaróti Johnny Bee és a magyarországi MYRA. Giovát nem csak a Heartbreak kapcsán faggattuk, kérdeztük őt az éledezni látszó klubok és lemezlovasszakma kapcsán, illetve mesél a 3. hullámot követő első fellépésről is.

Giova

Egyelőre a hátunk mögött a világjárvány, legalábbis ami a nyarat illeti. Menet közben sokan és sokféleképp feltették ezt a kérdést a zenei berkekben, most, hogy vége(?), újra felteszem: hogyan értékeled az elmúlt bő egy évet mint DJ?

Az elmúlt egy év, mint mindenkinek, számomra is nehézkés volt. Ennyi időt még sosem hagytam ki zenélés nélkül. Azért próbáltam pozitívan gondolkodni és hasznosan tölteni a nyakamba szakadt többletidőt. Sokat a családommal, számos új dal is készült. 

Az eltelt passzív időszakban sokan konkrétan az alkotói munkára koncentráltak. Dalszöveg írás, zeneszerzés. Sikerült hasonló módon lekötni a kreatív energiáidat?

Ahogyan az imént már említettem, igen. Jónéhány új dal készült, melyek szép sorban napvilágot láttak. Az idei év első megjelenése áprilisban volt: BlackJackkel közös dalunk a Smile, ami egy igazán ütős bass house dal lett. Még jó néhány van a tarsolyomban, amiket az idei évre tartogatok.

Mikor volt a covid 3.hulláma után az első fellépés? Milyen érzés volt újra a színpadon?

Őszintén bevallom, már annyi hullám volt, hogy lassan követni se tudom. Mivel a covid-automata szerint vagyunk beosztva, többnyire várnunk kellett, hogy zöld utat kapjunk. Rengeteg DJ van az országban és lassan kaptak zöld utat járások, így június 24-én, egy csütörtöki napon zenéltem először újra a kedvenc komáromi party-sorozatomon a Partytime-on a Westben. Zseniálisra sikerült, a visszatérés minden percét imádtam, főleg azt, hogy újra együtt lehetek a közönséggel. 

A mai napon jelenik meg a Giova név által fémjelzett Heartbreak c. dal. Mit lehet tudni róla?

Pontosan, a mai napon jelent meg a legújabb dalom, ami egy nemzetközi kollaboráció: IT-SK-HU. A szlovákiai tehetséggel, Johnny Bee-vel és az elbűvölő hangú Myrával Magyarországról dolgoztam össze. Egy house dalról van szó, ami bulikon és a rádióban is megállja a helyét. 

Johnny Bee

Hárman működtetek együtt a dal elkészítése során, plusz egy neves kiadó is felkarolta a művet. Hogyan kell elképzelni az együttműködést?

Johnny Bee-vel egy ideje ismerjük egymást, hamar megtaláltuk a közös hangot. Mivel fellépni nem tudtunk, úgy döntöttünk készítünk egy dalt közösen. A zenei alap elkészítése után csak egy megfelelő énekest kellett hozzá találnunk, így eset a választásunk Myrára, aki pár héten belül el is küldte a felénekelt részeket, mi pedig befejeztük a dalt. Utána elküldtük az Elephant House Recordsnak, elnyerte tetszésüket és Júl. 9-re tűztük ki a megjelenési dátumot. A mai naptól elérhető lesz az online zenei áruházakban és zenestreaming platformon. 

MYRA

Mit vársz a 2021-es nyártól? Visszalendülhet az élet a régi kerékvágásba?

Az eddigi tapasztalataim szerint lassan, de biztosan beindulnak a bulik. Az emberek alig várták, hogy újra önfeledten szórakozhassanak éppen ezért, az idei nyár más lesz, mint a többi: tele jobbnál jobb bulikkal és felejthetetlen emlékekkel. Szóval élvezze ki mindenki a nyarat, ahogy csak tudja! Köszönöm a kérdéseket!

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb