Október közepére időzítve lát napvilágot a Kingfishers új dala, a Jégvirág. A zenekar jelene és jövője kapcsán, illetve az új szerzeményt érintőleg Nagy Bálint gitárossal beszélgettünk.

fotó: Kingfishers

Hogy született a Jégvirág?

2021 novemberében Baluchimaru mutatott egy zenei alapot, melyet közösen elkezdtünk kidolgozni – először a gitárokat, aztán fokozatosan minden hangszert.

Ez úgy nézett ki, hogy először Balu ötletét egy home-stúdióban rögzítettük, majd elvittük egy próbára, ott pedig a ritmus szekció – Ákos és Hufikám Alsószemerédről – ötleteit belepakoltuk, és kész is lett a dal.

Ami a szöveget illeti, a refrén volt kész először, majd a versszakokat Villant Gáborral – a gyertya harmadik vége, a hatodik jégmadár – véglegesítettük.

Gábor sok szöveget ír nekünk, máskor a meglévő elképzeléseket tökéletesíti, mindezt jó érzékkel.

Mit próbáltok üzenni vele?

Minden Kingfishers-dalt úgy írunk meg, hogy annak több mondandója legyen, a szövegek értelmezésében hallgató fantáziája szab határt! Csak egy példa erre, a zenekaron belül három eltérő érzést-üzenetet váltott ki a Jégvirág, melyek a következők:

1: Jégvirág – mintegy függőséget okozó szer (mindenki képzelje ide a szöveget).
2: Én leszek a márvány szembeszél – egy szerelmi vágyódás.
3: Változz át – zenekarunk megalakulása óta nagyon sok évadot, nagyon sok szereplővel megéltünk, erre is reflektálhat a dal.

fotó: Kingfishers

Általában véve kinek játszotok, miként gyarapszik a Kingfishers közönsége?

Hozzánk hasonló bolyongó lelkeknek, egyébként igyekszünk a tudásunkhoz mérten minél érdekesebb, sajátosabb megoldásokkal fűszerezni a zenéinket. A jelenlegi felállással egyetlen koncertünk volt, nem mondhatjuk, hogy nagy hallgatóságnak örvendünk – havi 16 hallgató, az is Balu a gitáros –, de mind a zene megszállottjai vagyunk, ez összetart „minkeket”.

A banda zenei fejlődésének melyik szakaszában vagytok, ha egyáltalán ezt a jelenben meg lehet határozni?

Idén nyáron elhatároztuk, hogy elmegyünk egy profi stúdióba, ahol felveszünk két zenét annak érdekében, hogy tudjunk valami kézzel foghatót mutatni: kell ez a koncert szervezésekhez, a terjeszkedéshez és ahhoz, hogy felkeltsük az érdeklődést.

Egy nagyobb és modernebb próbaterem már nagyon jót tenne a zenekar fellendítésében, és sok hasonló tervünk van még, de nem titkoljuk, hogy még nagyon babacipőben járunk!

fotó: Kingfishers

Mire számíthatunk tőletek, hol hallhatunk titeket a 2022-es év maradékában?

Személyesen esetleg valamelyik vendéglátó egységben – értsd: kocsma – jégvirágot fogyasztva találkozhattok velünk, közben elkezdődtek az új dalok munkálatai is.

Figyeljétek a közösségi média felületeinket is, hiszen lesz ott minden: Ipoly-menti jazz, Sárkány, Szélvihar, Nyirkos holdvilág…

A Jégvirág október 15-én 18:00-tól válik meghallgathatóvá. Klikkeljetek ide, aztán a kis csengőre, hogy a YouTube emlékeztethessen!

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb