Zúzós-, a srácok elmondása szerint saját – minket sokszor legyőző – démonainkról szóló klippel jelentkezett a Designed to Rise. Fehér Patrikkal és Peter Fodorral beszélgettünk a dalról, amely belénk vési minden vétkünk, illetve a zenei projekttel kapcsolatos terveikről.

Hogyan zajlottak a felvételek?

Peter: Ahogy már említettük a Facebookos posztjainkban is, sajnos a munkánk, illetve a köztünk levő távolság (Ipolyság – Pozsony) miatt nem tudtunk teljes értékű filmes klippet készíteni, ezért kényszerítve voltunk valami más ötlettel előjönni. A legegyszerűbb ez esetben a saját stúdióinkban készített felvételek feldolgozása egy „Studio Playthrough” stílusú videóban. Maga a videófelvétel eléggé egyszerű volt, mivel Patrikkal mindketten hozzáférünk a kellő technikához. Mindössze egy napot vett igénybe a felvétel és a videó vágása, így a szombati felvétel után vasárnap már ki is adtuk a videót.

Mi a dal története és üzenete?

Patrik: Hát, ez egy elég nehéz kérdés, de meg próbálom röviden összefoglalni. A dal arról szól, hogy az emberek nagyon gyakran küzdenek saját démonjaikkal, amely csatát nem mindig sikerül megnyerni, ez pedig tükröződik az adott ember életében, legyen az párkapcsolati probléma, családon belüli vagy barátok közt. Kevesen tudják beismerni a saját hibáikat, ami aztán mélyebre süllyeszti őket. A dal pedig pont arról szól, amikor már ez megtörtént, és emiatt kialakul az öngyűlölet. Remélem érthető a válasz, de nehéz jobban leírni.

Teljes mértékben. Hol érhető el az új dal?

Peter: Mint már szokás nálunk, igyekezünk mindenhol kiadni a dalainkat. Első lépés mindig a YouTube-oldal, mivel a zenét vizuális elemekkel is kísérhetjük, így a zenének más dimenziót is adva. Második lépés pedig a zenei streaming szolgáltatók – mint pl. Apple Music, Spotify, YouTube Music, Tidal, Pandora és egyebek. A Belém vésed című dalnál sincs máshogy, YouTube-on és a már fenn említett szolgáltatókon keresztül elérhető.

Hogyan áll a a DTR zenei projekt?

Peter: Utóbbi időben igaz, enyhén elhallgattunk a szociális hállózatokon, viszont nem azért, mert nem lenne elég munkánk. Épp az ellenkezője! 4 új dallunk van, abból 3 kész és egy még mix/mastering-re vár. Tehát maga a projekt nagyon aktív, szorgalmasan dolgozunk minden nap, és igyekszünk magunkból mindent kihozni. Nemrég új stúdiótechnikával bővítettük a talonunkat, ezzel is leegyszerűsítve a felvétel/postprodukció folyamatot.

Patrik úgy tűnik egy kimeríthetetlen ötletdobozzal bír, ezért nem gondolom, hogy a közel jövőben enyhítenénk a tempóból.

Egyetlen dolog ami per pillanat lassít bennünket az a klippek kiadása. Minden egyes dalunkat egy vizuális kísérettel is akarjuk bővíteni, mivel más élményt kapunk. Összegezve, keményen dolgozunk és nemsokára – remélhetőleg – egy albumot is kiadunk.

Mik a terveitek ezévben és a következőben?

Peter: Idén szeretnénk még legalább három dalt kiadni – egy szlovákot és két angolt. Több dal is készülőben van, újabb vendégzenészekkel.  Jövőre már ki szeretnénk adni egy albumot is. Ami még folyamatban van, az a „DTR Production” produkciós stúdió.

E márka alatt szeretnénk jövőben más zenészekkel, zenekarokkal is együttműködni audiovizuális téren. Elképzelés az, hogy egy zenésznek/zenekarnak egy komplett csomagot tudunk ajánlani egy album felvétellel és videóklipp készítéssel.

Ezúttal is felszólítunk bárkit, akit ez érdekelne, bátran keressen a szociális hállózatokon.

Említetted egy album kiadását is.

Patrik: Igen. Tervezzük, hogy kiadjuk fizikai CD-n is a dalokat. Szeretnénk meg örökíteni ilyen formában is műveinket, de ez természetesen függ majd az érdeklődéstől is. Mert ugye van egy minimális darab szám, amit meg kell csináltatni, és ha megmarad a nyakunkon, akkor inkább maradunk a digitális formában. De ezt majd igyekszünk felmérni a FB oldalunkon. Hogy jó döntést hozhassunk.

Gondolkodtok egy esetleges koncerten?

Patrik: Egyelőre nem gondolkodunk olyan verzióban, hogy a dalokat színpadra hoznánk teljes egészében. Komplikált összehozni ezt, mivel nem lakunk épp közel egymáshoz, és a hiányzó zenészeket sem egyszerű megtalálni, mert ugye nem mindenki stílusa az ilyen muzsika. Viszont, soha se mondjuk, hogy soha, szeretjük a kihívásokat, ki tudja mit hoz a jövő.

Amit nagyon szeretnénk, az egy akusztikus formában előadott koncert. Ez az album kiadása után több mint valószínű, hogy össze fog jönni.

Esetleg valami más megjelenés a zenei projekttel?

Patrik: Ahogy említettem, egyelőre az akusztikus koncert van tervben, ezen kívül marad a YouTube, facebook platform és persze a modern zene hordozok mint Spotify, Apple music, Tidal, YouTube Music.

fotók: DTR
Morva Mátyás

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb