Betekintést nyerhettünk a Kingfishers zenekar legújabb audiovizuális projektjébe, és egy kifejezetten színes, mégis gondolkodásra késztető videóklipet láthattunk. A ma 16:00-kor debütáló Időutazó c. számhoz készült vizuális körítés jónéhány kérdést felvet, s ezeket mi most nem leszünk restek feltenni. Nagy Bálintot, a zenekar gitárosát kérdeztük.

Miért pont az Időutazó? Ha jól sejtem rengeteg szám rejlik még a tarsolyotokban, mi alapján dől el, „mikor jön el egy adott dal ideje”?

Ez volt az első dal amit felstúdióztunk a legújabb dalok közül, kicsit retro hatást szerettünk volna elérni, a klipet le is forgattuk és itt van az ideje a premiernek. A dal Vanek Gábor – Zovaa Music productions támogatásával készült el, tőle kaptuk a lehetőséget, hogy rögzítsünk egy 5 számos kislemezt, tehát lesznek még újdonságok.

Ilyenfajta keretes történettel ellátott klipet talán még nem is csináltatok. Mi ihletett meg most mégis?

Szerettünk volna egy igazi ínyencséget, kissé művészfilm hatásút. Nagyon sokat dolgoztunk a forgatókönyvvel és a forgatások is három teljes napot vettek igénybe. Nagy köszönet Csáky Mátyás rendezőnek, operatőrnek, és az ő csapatának, Zolczer Györgynek, Csáky Máténak.

A ma debütáló videóban vendégszereplők is feltűnnek, mi több egy veterán autó is, illetve korabeli ruházat.

Vendégszereplők: a balassagyarmati Vitalitás tánc egyesület volt táncosai működtek közre, Nagy Sára, Gazdiková Lula, Pásztor Aliz, Ádám Dalma Luca. A veterán autót Szúnyog Zsolt biztosította az Ipolysági Veterán Autósklub jóvoltából. A korabeli ruházatot Deák Zsuzsanna a Luxury Second Hand Shop tulajdonosa.

Nem szeretném lelőni a poént, hiszen a szemfülesebb rajongók talán még a premier előtt olvassák ezt a választ, de adhatnál néhány támpontot, milyen irányba induljon, aki szeretné majd megfejteni a dal üzenetét. (Nekem például az eleje és a címe az „Idétlen időkig” c. filmet idézte.)

Ez nagyon jó fejtegetés, a dal a múlt és jövő közti kapcsolatot szeretné bemutatni, akár egy kapcsolat, akár egy esetleges életszituációra vetítve.

Hogy telik a 2023-as szezon? Netán koncert koncert hátán, vagy inkább az alkotói folyamatokra fektetitek a hangsúlyt?

Igyekszünk a hétvégi koncertek mellet elegendő időt fektetni az új dalok írására is. Tavalyi évhez képest tízszer annyi koncertnek örvendhetünk. Az új dalok születése terén sem lehet okunk panaszra. Párhuzamosan a koncert szezonnal íródnak az új zenek is.

Ha már itt tartunk, a koncertek vége felé felcsendülnek például a „Meztelen lány”, illetve a „[adott település neve]-i múzsa”, amely eredetileg talán nagyfalusi volt, de javíts ki. Ezeket a rajongóitok kívülről-belülről fújják, de az online zenemegosztó portálokon mégsem elérhetőek…

Az említett két dal a zenekar első dalai közé tartoznak. Ez idő alatt változott a zenekar stílusa nem csak zeneileg, hanem dalszöveg szempontjából is. Pont ez az a két dal, ami legjobban elüt a repertoártól. Élőben viszont élvezetes játszani őket, igazi tombolós dalok. Ezeknek a stúdióban való felvételét nem terveztük, de még bármit hozhat a sors.

Lássuk, hogy a rajongók hogyan vélekednek a „Meztelen lány” és az egyszerűség kedvéért „Nagyfalusi múzsa” c. dalokról!

Mesélnél bővebben a közelgő megjelenési dátum kapcsán a kislemez(ek)ről?

Az Időutazó című dalunk videoklipje szerdán, augusztus 16-án 16:00-kor jelenik meg nemcsak a YouTube-on, hanem a legtöbb online zenei streaming szolgáltatón, mint a Spotify, Tidal, Apple Music.

Az említett kislemezen kívül készül egy másik is, amit a szeredi Randal Group Productions stúdiójában veszünk fel. Két dal már megjelent róla, a Jégvirág es a Kócos árnyék számok, a többi dalt pedig szeptember folyaman fogjuk felvenni.

Az Időutazó c. szám 2023.08.16. napján 16:00-tól megtekinthető alább:

Nyitókép, fotók: Csáky Mátyás/KINEO Production

Címkék: , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb