Az AGEL csoporthoz tartozó lévai kórház szülészete évről évre népszerűbb a kismamák között, akik ebben az intézményben szeretnék világra hozni gyermeküket.  2019-ben a szülészeti osztály újszülötteinek száma megközelítette az 1100-at: 545 kisfiú és 549 kislány látta meg itt a napvilágot.

Lévai kórház (fotó: webnoviny.sk)

Nyolc esetben a kismamák öröme megkétszereződött, ugyanis ikreknek adtak életet. 

“2018-cal összehasonlítva ez a szám 5-tel több szülést jelent. Örülünk, hogy a szülések száma növekvő tendenciát mutat”

– tájékoztatott a nőgyógyászati osztály főorvosa és az egészségügyi ellátásért felelős igazgatóhelyettes, Gabriel Mančík.

Azok az anyák, akik a lévai kórházban hozták világra gyermeküket, elismerőem nyilatkoztak az orvosok és nővérek betegekhez való viszonyáról, valamint a szülések alatt alkalmazott alternatív módszerekről és a szülés után igényelhető  magasabb színvonalú szobák berendezéséről is. A kismamák átlagéletkora kb. 30 év, 2019-ben a legfiatalabb anyuka 14 éves, a legidősebb pedig 40 éves volt.

A lévai kórház Szlovákia legnagyobb járásának  egészségügyi ellátását biztosítja, vonzáskörzetébe  160.000 lakos tartozik. Ez Nyitra megye egyik legnagyobb kórháza, amely 21 szakrendelővel és 10  fekvőbeteg osztállyal rendelkezik, ezek közé tartozik az ápolási  részleg is.


Andrej Budai

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb