Hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó lévai kórház igyekszik emelni a szolgáltatások és az egészségügyi ellátás színvonalát.  Hogy a visszacsatolást a legilletékesebbektől, a paciensektől kapja meg, múlt nyáron egy felmérést kezdeményeztek az egészségügyi intézményben ápolt betegek körében.

(fotó: webnoviny.sk)

A múlt év hét hónapja alatt (júniustól decemberig) csaknem 1050 kérdőívet gyűjtöttek össze, s a paciensek néhány javaslatát már meg is  valósították. 

“Az a célunk, hogy mi álljunk az első helyen, ha a régió betegeinek ellátásáról van szó, s egyben példát szeretnénk mutatni más intézményeknek is, hogyan lehetséges fejlesztéseket bevezetni az egészségügyben. Ehhez három fontos dologra van szükség: tiszteletre, felelősségtudatra és csapatmunkára”

– árulta el a kórház igazgatója, Ján Belanský.

(fotó: agel.sk)

A kérdőíves módszert múlt év júniusában vezették be.  “A paciensek elégedettségének felmérése hétköznapokon, hétfőtől péntekig zajlik, amikor is meglátogatom a kórház egyes osztályaira került betegeket.  A rendelkezésemre áll a felvett betegek listája, s rögtön az első napon megismertetem őket a projekttel. A második vagy harmadik napon újra felkeresem őket, aztán önállóan vagy az én segítségemmel kitöltik a kérdőívet” – magyarázta el a felmérés módját Magdaléna Trenčíková, a lévai kórház színvonaláért felelős menedzser.

A kérdőív nyolc kérdést tartalmaz, érinti az egészségügyi ellátást az orvosok részéről, a nővérek ápolói munkáját, a beteg tájékoztatását a kezelésekről és a diagnózisról,   az egyes osztályok és a kórtermek higéniai feltételeit, az étkezést, ill. javaslatokat a betegek részéről. 

“A paciensek bárkit kiemelhetnek a személyzet tagjai közül, orvost, nővért, ápolót, de módjuk van panaszt is tenni, bár egyesek csak beszélgetni szeretnének”

– foglalta össze tapasztalatait a menedzser asszony.

(fotó: agel.sk)

Hét hónap alatt összesen  1046 kérdőívet sikerült összegyűjteni. Hogy melyek a kórház erős és gyenge pontjai? 

“Attól függ, melyik osztály betegeit kérdezzük.  Általában elégedettek a nővérek munkájával és az orvosok betegekhez való viszonyával.  Kaptunk megjegyzéseket az étkezéssel kapcsolatban, a szobák felszereltségét illetően, mely szerint örülnének redőnyöknek, szúnyoghálónak vagy wifi-hálózatnak”

– magyarázta Trenčíková.

A paciensek javaslatai alapján a kórház tavaly a belgyógyászati osztályon  kialakított négy standardon felüli felszereléssel rendelkező szobát, az alkalmazottak műanyag névtáblákat viselnek, folyamatosan részt vesznek majd a paciens-orvos, paciens-nővér kommunikációját javító továbbképzéseken. A kórház már dolgozik a szociális helyiségek állapotának javításán, valamint az étlap színesebbé tételén több gyümölccsel és zöldséggel. A kérdőíves felmérés idén is folytatódik. 

A lévai kórház 2017-ben lett az AGEL csoport tagja, amely Közép-Európa legnagyobb magán egészségügyi szolgáltatója.  Jelenleg a kórháznak 600 -nál is több alkalmazottja van. A vonzáskörzetébe tartozó több mint 160.000 lakossal  ez Nyitra megye egyik legnagyobb kórháza.


REflex24
Forrás és fotó: Agel

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2022.08.11.

Szenzációs leleteket találtak Ipolyvisken

Az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt keretén belül augusztus 8 és 21. között ásatások zajlanak az ipolyviski…

2022.08.11.

10. jubileumához érkezett az oroszkai Südwind – programajánló

2022. augusztus 14-én, vasárnap Oroszkán megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált első és második világháborús hadtörténeti bemutató. A…

2022.08.08.

Az ipolyviski földvár területe arra vár, hogy valakik végre feltárják

Ásatási szakaszának záró részéhez érkezett az Árpádok nyomában című nagyszabású régészeti projekt, amelynek célja a kevésbé ismert feltáratlan…

2022.08.08.

Befejeződött a zselízi Szent Jakab-templom szentélyében a gótikus kőfaragványok restaurálása

Májusban vette kezdetét és július közepéig tartott a 14. századi templom megmaradt épített örökségének restaurálása. Az 1380 körül épült templom…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb