Az AGEL csoporthoz tartozó lévai kórház igyekszik emelni a szolgáltatások és az egészségügyi ellátás színvonalát.  Hogy a visszacsatolást a legilletékesebbektől, a paciensektől kapja meg, múlt nyáron egy felmérést kezdeményeztek az egészségügyi intézményben ápolt betegek körében.

(fotó: webnoviny.sk)

A múlt év hét hónapja alatt (júniustól decemberig) csaknem 1050 kérdőívet gyűjtöttek össze, s a paciensek néhány javaslatát már meg is  valósították. 

“Az a célunk, hogy mi álljunk az első helyen, ha a régió betegeinek ellátásáról van szó, s egyben példát szeretnénk mutatni más intézményeknek is, hogyan lehetséges fejlesztéseket bevezetni az egészségügyben. Ehhez három fontos dologra van szükség: tiszteletre, felelősségtudatra és csapatmunkára”

– árulta el a kórház igazgatója, Ján Belanský.

(fotó: agel.sk)

A kérdőíves módszert múlt év júniusában vezették be.  “A paciensek elégedettségének felmérése hétköznapokon, hétfőtől péntekig zajlik, amikor is meglátogatom a kórház egyes osztályaira került betegeket.  A rendelkezésemre áll a felvett betegek listája, s rögtön az első napon megismertetem őket a projekttel. A második vagy harmadik napon újra felkeresem őket, aztán önállóan vagy az én segítségemmel kitöltik a kérdőívet” – magyarázta el a felmérés módját Magdaléna Trenčíková, a lévai kórház színvonaláért felelős menedzser.

A kérdőív nyolc kérdést tartalmaz, érinti az egészségügyi ellátást az orvosok részéről, a nővérek ápolói munkáját, a beteg tájékoztatását a kezelésekről és a diagnózisról,   az egyes osztályok és a kórtermek higéniai feltételeit, az étkezést, ill. javaslatokat a betegek részéről. 

“A paciensek bárkit kiemelhetnek a személyzet tagjai közül, orvost, nővért, ápolót, de módjuk van panaszt is tenni, bár egyesek csak beszélgetni szeretnének”

– foglalta össze tapasztalatait a menedzser asszony.

(fotó: agel.sk)

Hét hónap alatt összesen  1046 kérdőívet sikerült összegyűjteni. Hogy melyek a kórház erős és gyenge pontjai? 

“Attól függ, melyik osztály betegeit kérdezzük.  Általában elégedettek a nővérek munkájával és az orvosok betegekhez való viszonyával.  Kaptunk megjegyzéseket az étkezéssel kapcsolatban, a szobák felszereltségét illetően, mely szerint örülnének redőnyöknek, szúnyoghálónak vagy wifi-hálózatnak”

– magyarázta Trenčíková.

A paciensek javaslatai alapján a kórház tavaly a belgyógyászati osztályon  kialakított négy standardon felüli felszereléssel rendelkező szobát, az alkalmazottak műanyag névtáblákat viselnek, folyamatosan részt vesznek majd a paciens-orvos, paciens-nővér kommunikációját javító továbbképzéseken. A kórház már dolgozik a szociális helyiségek állapotának javításán, valamint az étlap színesebbé tételén több gyümölccsel és zöldséggel. A kérdőíves felmérés idén is folytatódik. 

A lévai kórház 2017-ben lett az AGEL csoport tagja, amely Közép-Európa legnagyobb magán egészségügyi szolgáltatója.  Jelenleg a kórháznak 600 -nál is több alkalmazottja van. A vonzáskörzetébe tartozó több mint 160.000 lakossal  ez Nyitra megye egyik legnagyobb kórháza.


REflex24
Forrás és fotó: Agel

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb