Az Agel társaság részeként üzemelő lévai kórházban további rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be, amelyek érintik a kórház  egészének működését. Martina Pavliková, az Agel társaság szóvivőjének tájékoztatása szerint  céljuk a kórház  alkalmazottainak és betegeinek megóvása, valamint a koronavírus terjedésének megakadályozása.

(obecne-noviny.sk)

Az egyik legfontosabb intézkedés a kórházba való belépés korlátozását érinti.

“A páciensek és az alkalmazottak csak a kórház  főbejáratát használhatják. A gépjárművek behajtását korlátozzuk, kizárólag a mentőautók, a kórház ellátását biztosító fuvarozók, a kórház alkalmazottai és a szülészetre vagy a sürgősségire érkezők használhatják a parkolót.  A kórházba való belépéskor a páciensek, kísérőjük, valamint az alkalmazottak testhőmérsékletét is ellenőrzik, egyúttal kötelező jelleggel ki kell tölteniük egy kérdőívet, mely segítségével felmérik az utazási anamnézist ”

– magyarázta Pavliková.

A helyzet komolyságára való tekintettel és az egészségügyi személyzet megóvása érdekében a páciensek ellátása kizárólag a testhőmérsékletük megmérése után végezhető el.

“Egyúttal kérünk minden olyan beteget, aki a koronavírus tüneteit észleli magán , vagy a fertőzés gyanúja áll  fel, hívja a Regionális  Közegészségügyi Hivatal lévai irodáját – 0910 901 129. Itt döntenek a páciens további kezeléséről és átirányításáról is ”

– tette hozzá a szóvivő asszony.

Az Agel felelősségteljesen viszonyul a kialakult egészségügyi helyzethez.

“Végrehajtunk valamennyi intézkedést, melyet a SZK Egészségügyi Minisztériuma, a SZK tisztifőorvosa és a Közegészségügyi Hivatal rendel el. Tizenkét egészségügyi intézményünk felkészítését a társaság vezetősége irányítja, főként az orvos-főigazgató, illetve a keleti és nyugati klaszter vezető orvosai. Napi szinten kapcsolatban vagyunk az egészségügyi intézményekkel, analizáljuk az aktuális helyzetet, ellenőrizzük az egyes intézmények állapotát ”

– fejtette ki Pavliková.

Elsődleges cél a fertőző betegségek gyanújával rendelkező  betegek felkeresése, a társaság  egyes kórházaiban kialakítottak egy izolációs helyiséget, a paciensek LCD monitorokon egy , a koronavírus megelőzését elősegítő óvintézkedéseket összefoglaló  videospotot is megtekinthetnek.

“Ezzel egy időben intenzíven törekszünk az egészségügyi személyzet megóvására is, valamennyiüket felvilágosítottuk az óvintézkedésekkel kapcsolatban. A kórház alkalmazottainak tilos  a munkahelyükön belül is nagyobb létszámot tömörítő értekezleteken, megbeszéléseken részt venni. Naponta ellenőrizzük a helyzetet,  valamint ügyelünk a védőfelszerelés és fertőtlenítőszerek rendszeres használatára. Természetesen a kórház területén fokozottabb mértékben végzik a fertőtlenítést”

– fogalmazott az Agel szóvivője.

Az Agel társaság által működtetett intézmények megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel és segédeszközzel rendelkeznek, mind az egyes szakrendelőkben, mind a kórházi osztályokon.  “A tartalékokat és az aktuális helyzetet folyamatosan ellenőrzik, figyelemmel követik az egyes védőfelszerelések észszerű felhasználását is.  Az Agel szerteágazó egészségügyi intézményeinek köszönhetően szükség esetén megoldható a kölcsönös segítségnyújtás is” – fejezte be Pavliková .


REflex24

Címkék: , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb