Az Agel társaság által üzmeletett lévai kórház kész szembeszállni a COVID-19 megbetegedést okozó koronavírussal, ugyanis  bevezették a betegek elsődleges vizsgálatát, a triázs rendszert. Az Agel SK szóvivője, Martina Pavliková elmondása szerint a kórház előtt felállítottak egy sátrat, ahol jelenleg a triázst végzik, ezzel védve a betegeket és az egészségügyi dolgozókat is. 

Az utóbbi napok rendkívüli intézkedései közé tartozik, hogy a kórház bejáratánál szűrőpontokat alakítottak ki,  vagyis a kórház területére csak ellenőrzés után lehet belépni. 

“A rendelőintézetet  munkanapokon 6:30 és 16:00 óra között az ellenőrzőpontokon keresztül lehet megközelíteni.  A kórházba oldalsó bejáratnál is  működik a szűrés. Az épület másik oldalán, a Betegszállító Szolgálat épülete mellett, ahol a mentőautókat fogadja a kórház, szűrősátrat állítottunk fel”

– magyarázta a kórház igazgatója,  Ján Belanský.

Ebben a sátorban az egészségügyi személyzet ellenőrzi a testhőmérsékletet mindazok esetében, akik a kórház területére lépnek, segít a pácienseknek és kísérőiknek kitölteni a kérdőíveket. Ugyanez az eljárás érvényes a rendelőintézet bejáratánál is. 

“A belépést a rendőrség segítségével koordináljuk, gépjárművek csak korlátozott számban léphetnek a kórház területére”

– fejezte be az igazgató.

Abban az esetben, ha COVID-19 koronavírus gyanújával érkezik beteg a kórházba, a megfelelő helyre irányítják. Az elsődleges vizsgálat olyan óvintézkedés, amely  biztosítja a kórház alkalmazottainak biztonságát, illetve a páciensek mozgását is átláthatóvá teszi.


REflex24
fotók: Agel SK

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb