Az Agel társaság által működtetett lévai kórháznak fokozott mértékben van szüksége a legértékesebb folyadékra- a vérre.  Ivana Popluhárová, az Agel szóvivőjének tájékoztatása szerint a kórház hematológiai és transzfúziós osztályán várják az önkéntes véradókat, akiknek azonban szigorúbb óvintézkedésekkel kell számolniuk. 

Jelenleg minden vérvétel alkalmával különleges óvintézkedéseket kell betartani. A lévai kórház hematológiai és transzfúziós osztályán továbbra is keddenként 7,00 és 11,00  óra között lehet vért adni.

“A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel több óvintézkedést is  be kellett vezetnünk, ezek közül az egyik, hogy az érdeklődőknek telefonon kell jelezniük véradási szándékukat”

– magyarázta az osztály főorvosa,  Jozef Varga.

Az érdeklődők hétfőtől péntekig 7,00 és 15,00 óra között jelentkezhetnek a  036/6312 804 vagy a 036/6379 496  telefonszámon.

“Ezt követően az érdeklődő konkrét időpontot kap. Ezt azért vezettük be, hogy elkerüljük a személyek feltorlódását a vérvétel helyén. Az osztály területére csak védőfelszerelésben lehet belépni, vagyis arcvédő maszkban és kesztyűben”

– magyarázta doktor Varga.

A véradókra a következő szabályok vonatkoznak: a véradást megelőző 14 napban nem jártak külföldön, nem voltak kapcsolatban olyan személlyel, aki külföldről tért haza  vagy légzőszervi panaszai vannak, továbbá testhőmérsékletük  36,9°C alatti.

“A hematológiai és transzfúziós osztályt a rendelőintézet főbejáratán keresztül 6,30 órától lehet megközelíteni egy bevezető szűrővizsgálat elvégzése után, mely során a páciensek állapotát felmérik, megmérik testhőmérsékletüket és felveszik az utazási anamnézist.  Az osztályra való belépés előtt ezt a szűrést újra elvégzik a véradók és a kórház alkalmazottainak egészsége védelme érdekében”

– tette hozzá Popluhárová.

2020. március  31-én is megvalósult egy véradás, melyen 63 véradó vett részt. “A koronavírus-járvány kezdete óta a véradók száma a lévai kórházban 26 %-kal csökkent. Év elejétől összesen 472 személy adományozott vért” – fejezte be a szóvivő.


REflex24
fotó: Agel

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb