Az aktuális koronavírus-járvány következtében a  Léva – Génye ipari park egyes cégei új alkalmazottakat vettek fel.  A Camfil s.r.o. társaság vezérigazgatója, Imrich Mészáros tájékoztatása szerint a jelenlegi helyzet  pozitív irányban befolyásolta a céget munkaerő tekintetében, ugyanis hat új operátort alkalmaztak.

(fotó: slovenskozneba.sk)

Az új alkalmazottakat még a krízishelyzet előtt kiválasztották, az anyavállalattól kapták erre az engedélyt. 

“Jelenleg még mindig vannak betöltetlen munkahelyek, de a pályázók kiválasztásának folyamata nyilván sokkal bonyolultabb és hosszadalmasabb lesz. A személyzeti osztály dolgozóival már kidolgoztunk egy válságtervet is, de remélem, nem lesz arra szükség, hogy ezt felhasználjuk. A munkaerő számának csökkentését ez a forgatókönyv sem tartalmazza.  Diákokat is alkalmazunk diákmunkára, akik rendszeresen kisegítenek bennünket, most erre gyakrabban is sor kerülhet. Szerencsére az adminisztratív tevékenységeket alkalmazottaink home office-ben (távmunka) is el tudják végezni, s nagyon gyorsan elkezdtük kihasználni a TEAMS alkalmazás segítségével a videó értekezletek lehetőségét is. Ma az adminisztratív munkák  80 %-át otthonról végezzük, ezen kívül pedig mintegy 50 alkalmazottal tartunk rendszeres videó megbeszéléseket”

– árulta el a vezérigazgató. 

A kormány által bevezetett óvoda- és iskolabezárások, valamint az utazási anamnézissal rendelkező személyekkel való kapcsolatok miatt az operátorok mintegy 25%-ának otthon kellett maradnia. 

“Ez természetesen a termelésben visszaesést eredményezett. A másik oldalon azonban rendkívüli megrendelések érkeztek európai kollégáinktól, amelyek az első vonalban dolgozókat célozzák meg – a kórházakat, a gyógyszer- és élelmiszeripart  és egyéb, tiszta környezetben gyártott termékeket. Az autógyárak leállásai miatt a cégek az épületek karbantartására koncentrálnak, és ez azt jelenti, szükségük van a légszűrők cseréjére.” 

A cég  is kénytelen volt járványellenes óvintézkedéseket bevezetni. 

“Már a kezdetektől varrtunk egyszerű arcmaszkokat, s mindenkinek, aki  a cég területére lépett, kötelezően viselnie kellett, kifogások nélkül. Ez azonban korlátokba ütközött, mivel alkalmazottaink 25%-a hiányzott, ha a többiek maszkokat varrtak, nem tudtak a légszűrők gyártásával foglalkozni.  Ezért alkalmazottainknak megengedtük, hogy otthoni maszk varrásához anyagot vegyenek el a szűrőanyagok hulladékából. Három helyen is mértük az alkalmazottak testhőmérsékletét, majd karbantartóink rendelkezésünkre bocsátottak egy hőkamerát, amely azóta a portán át érkezők hőmérsékletét figyeli. Szintén a portán alkalmazzuk a kézfertőtlenítést is”

– fejezte be Mészáros.

REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb