A lévai felüljáró rekonstrukciójának befejezését 2020 augusztusára tervezték, a járvány miatt azonban valószínűleg ezt a határidőt nem sikerül majd tartani, tájékoztatott a Szlovák Közútkezelő Vállalat szóvivője, Lucia Karelová.

(forrás: tvnoviny.sk)

Elmondása szerint egyelőre nehéz megjósolni, hogy a vírus terjedésének köszönhetően hogyan alakul majd a helyzet.

“Valamennyi résztvevő azon igyekszik, hogy az építési munkálatok folytatódjanak. A koronavírus terjedését megelőzendő az építkezésen szigorú higiéniai intézkedéseket vezettek be. A munkálatok haladását kedvezőtlenül befolyásolja az építőanyagok beszerzésének nehézkes volta, valamint a koronavírus terjedése miatt bekövetkezett munkaerőhiány ”

– magyarázta Karelová.

Valószínűleg valamennyi határidővel csúszni fognak.  “A felüljáró híd részének munkálatait 2020 júniusára terveztük, a felüljáró megnyitását pedig 2020 8. 31-re, a munkálatok teljes befejezése pedig ez év októberében történt volna” – tette hozzá a szóvivő.

A statikusok szakértői véleményezése alapján többféle szükségszerű munkálatot kellene még végrehajtani. 

“Ide tartozik a híd alszerkezetének megerősítése, melyet a pillérlábak, a pillértörzs és a pillérfej alkot, valamint a csapágycsere és a régi csapágyak újakkal  való kiegészítése.”

A pandémia ellenére is folytatják a munkálatokat.  “Jelenleg a híd alszerkezetét erősítik, de végeznek földmunkákat, dolgoznak a tartószerkezeten és a speciális alapokon is” – fejezte be Karelová asszony.


REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb