Az AGEL kórházlánc tagjaként üzemelő lévai kórházban tavaly november óta folynak a felújítási munkálatok, hogy egy, a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt sürgősségi osztályt hozzanak létre. A rekonstrukció befejezése 2021 májusára várható.

(fotó: nemocnicalevice.sk)

A projekt az Európai Alap Integrált Regionális Operatív Programjának társfinanszírozásával valósul meg.

“A COVID-19 pandémia ellenére, amely fennakadásokat okozott az építőiparban is, a felújítási munkálatok az előzetes tervek szerint haladnak. Megkezdődött az épület szigetelése és a nyílászárók cseréje. Jelenleg a légkondicionálás kompletizációja és a műszaki hálózatok kiépítése folyik, hogy ambuláns formában minél előbb folytatódhasson a munka a fiziológiai és rehabilitációs osztályon”

– magyarázta Ing. Miloš Brtko, a kórház műszaki üzemeltetéséért felelős igazgatója.

(fotó: nemocnicalevice.sk)
(fotó: nemocnicalevice.sk)

A sürgősségi osztály kialakításával a lévai kórház magasabb szintű, komplex egészségügyi szolgáltatásokat tud majd nyújtani.

„A projekt lehetővé teszi egy új, közös sürgősségi osztály, valamint egy modern diagnosztikai háttér kialakítását, amely korszerű RTG, USG és CT berendezésekkel van felszerelve, s egyben magába foglalja sürgősségi osztálynak helyet adó  pavilon teljes körű felújítását. Az új sürgősségi osztályon belül helyet kap egy sebészeti, belgyógyászati és neurológiai rendelő is”

– árulta el a kórház igazgatója, MUDr. Ján Belanský, MPH.

(fotó: nemocnicalevice.sk)

A felújítások összköltsége 7,1 millió euró, a költségek 10%-át a lévai kórház állja. A felújítások kivitelezője a konkurzus nyertese, a VHS-PS –  ADIFEX – FIDES – NEMOCNICA LEVICE társulás.

A projekt a következő részekből áll:

– a sürgősségi osztálynak helyet adó belső terek felújítása

– a mentőszolgálat számára fenntartott bejárat, a liftakna és a kórház bejáratának szélesebb körű felújítása

– a kórház épületének szigetelése

A lévai kórház Szlovákia legnagyobb járásában közel 160 ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja. Nyitra megye egyik legnagyobb kórházáról van szó. Jelenleg 19 speciális szakrendelőt, egy 1. típusú sürgősségi osztályt, két intézményi sürgősségi szolgálatot (nőgyógyászat és pediátria), egy ambuláns sürgősségi szolgálatot (felnőtt és gyermek) üzemeltet. Az egészségügyi intézményben jelenleg 600 alkalmazott dolgozik.


forrás: nemocnicalevice.sk

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb