Visszatér a koronavírus pandémia előtt érvényes üzemmódba az AGEL SK kórházlánc által üzemeltetett betegszállító szolgáltatás. Egyelőre azonban még néhány korlátozás érvényben marad, amelyet mind a sofőröknek, mind a pácienseknek be kell tartaniuk.

(fotó: Agel)

“Május végére szolgáltatásunk üzemmódja visszatért a vírus előtti időszakban megszokotthoz. Ez az óvintézkedések enyhítésével hozható összefüggésbe. Most próbálják pótolni azokat a kivizsgálásokat és gyógykezeléseket, melyek az előző hónapokban elmaradtak. A legtöbb beteget az idegsebészetre, a kardiológiára, az onkológiára, illetve tervezett műtéti, főleg ortopédiai bevatkozásokra szállítjuk”

– magyarázta Jozef Rušin, az AGEL SK betegszállító szolgáltatójának menedzsere.

„Továbbra is megmérjük a páciensek testhőmérsékletét, szájmaszk nélkül nem szállhatnak be a gépjárműbe. A legyengült immunrendszerrel rendelkező betegeket /műtét vagy transzplantáció után/ egyesével kell szállítani. Ez bonyolult logisztikát eredményez, hiszen egy páciensnek külön mentőautót és sofőrt kell biztosítani.”

Jelenleg nem használhatók azok a járművek, amelyekben az utastér nincs elválasztva a gépjármű-vezetőtől, vagyis a rendelet visszavonásáig a személyautók és a mikrobuszok nem közlekednek.

(fotó: Agel)

Az AGEL SK jelenleg 3 helyen üzemeltet betegszállító szolgáltatást, Léván, Lőcsén és Késmárkon, ez utóbbi helyen található a központ is. A sofőrök összesen havonta kb. 125 000 km-t vezetnek le, évente ez több mint 1,5 millió km-t jelent.

„Nagy segítséget  számunkra a géppark teljes lecserélése, amely a betegszállítás modernizációjának keretén belül valósult meg, 23 járművet vásárolhattunk, ebből 18 teljesen új mentőautót. Kiemelten fontos számunkra mind a páciensek, mind a biológiai minták biztonságos szállítása”

– fejezte be  Jozef Rušin.

A pandémia idején a betegszállító cég valamennyi, összesen 48 alkalmazottja átesett a tesztelésen, mindannyian negatív eredményt kaptak kézhez.


forrás: agel.sk

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb