Elhelyezték a korlátokat, felmázolták az útjelzéseket és tegnap pontban déli tizenkettőkor zöld jelzést kaptak a járművek a lévai vasúti felüljárón.

fotó: facebook.com/Levické veci verejné BEZ CENZÚRY

Az 1965-ben épült híd körüli sínylődés egy évtizeddel ezelőtt kezdődött. A 330 méteres útszakasz immár járhatatlanná, a rajta való közlekedés pedig veszélyessé vált. A Szlovák Útkezelő Vállalat, mint tulajdonos és fenntartó ugyan elkészíttette az újjáépítési tervezetet, majd megkapta az építkezési engedélyt, a munka megkezdésének időpontja viszont évről-évre eltolódott.

A tennivalókat érdemben nem vitte előre az öt évvel ezelőtti petíciót aláíró 700 polgár óhaja sem, így 2019. május 25-én lezárták a felüljárót. Ezáltal a személyautók 7-8 kilométert kóvályogtak a város bizonyos utcáin, számtalanszor kígyósorokat alkotva, míg a 3,5 tonnán felüli tehergépkocsik 22-25 többlet kilométert voltak kénytelenek megtenni.

Az idén nyáron benyújtott újabb lakossági folyamodvány igencsak felgyorsította a történéseket és az építkezésen naponta átlagban hatvan munkás serénykedett.

„Nemcsak a város, de a környék lakosságának is nagy örömül szolgál a 8,5 millió eurós beruházás véghezvitele. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, megkezdjük a lépcsőfeljáró építését, amelyet április végén szeretnénk átadni a gyalogosok számára”

– jelentette ki Ján Krtík lévai polgármester.

A sofőröknek most már csak Szent Kristófhoz, az utazók védőszentjéhez, az autósok patrónusához kell fohászkodniuk a nyugodt és biztonságos közlekedés érdekében.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb