Az elmúlt évtized egyik legfontosabb mérföldköve és a nemzetépítési folyamat kezdete volt az állampolgársági törvény módosítása – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

forrás: kulhonimagyarok.hu

Ma tizenegy éve fogadtuk el az egyszerűsített honosításról szóló törvényt – írta május 26-án közösségi oldalán Potápi Árpád János.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy 2010. május 26-án az újonnan alakult Országgyűlés elsöprő többséggel, 98 százalékos támogatással fogadta el az állampolgársági törvény módosítását, amely lehetővé tette a külhoni magyarságnak, hogy közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé váljon.

Ma 11 éve fogadtuk el az egyszerűsített honosításról szóló törvényt 🇭🇺

2010. május 26-án az újonnan alakult…

Közzétette: Potápi Árpád János – 2021. május 26., szerda

Mint kiemelte, 2010. május 26-a az elmúlt tizenegy év nemzetpolitikájának egyik legfontosabb mérföldköve és a kezdete annak a nemzetépítési folyamatnak, amely azóta is töretlenül zajlik.

Az állampolgársági törvény módosításáról néhány napja remek írással jelentkezett a Magyar Nemzet, melyben Wetzel Tamás, a honosítási eljárás koordinálásáért felelős miniszteri biztos arra emlékeztetett, hogy a jelenlegi pár hónapos eljárással ellentétben 2010 előtt legalább két évig tartott a magyar állampolgárság megszerzése, s ráadásul mindez több mint százezer forintjába is került az igénylőnek.

Míg a törvénymódosítás előtt évente ötezer kérelemmel birkózott meg a magyar közigazgatás, ez a szám már 2012–2013-ra csaknem kétszázezerre nőtt.


forrás: magyarnemzet.hu

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.09.

Országos és világhírű végzősei ajánlják a zselízi magyar alapiskolát

Fotó: Rákóczi Szövetség Izgalmas kisvideóval rukkolt elő a zselízi magyar tannyelvű alapiskola. A „Szavak törpék, a példák óriások” címet viselő…

2024.04.14.

Kutatás az Ipoly mente kultúrális életéről – Mondja el véleményét!

Győry Zsófi Nyugat-Magyarországról származik, végzős egyetemi hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Idén szerzi meg diplomáját közösségszervezés-szakon. Mivel…

2024.04.11.

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét

Kulturális központtá alakítják át az egykori ipolysági rendelőintézet épületét. A beruházásra az Interreg Magyarország-Szlovákia HUSK-2023 programból nyert támogatást…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb