A lévai sportcsarnokban került sor az  ObFZ Levice által  szervezett 17. teremfoci bajnokságra. A megmérettetésen, mely 2020. 1. 12-én került megrendezésre,  immár hagyományosan azok a csapatok vettek részt, akik a VI. Liga területi bajnokságának tabelláján az őszi szezon után az első 8 helyen végeztek.

foto – fotó: Erika Hengericsová

A csoportmérkőzések során jó néhány érdekes meccset láthattunk. A döntőben a hontfüzesgyarmatiaknak 3:2-re sikerült győzniük. A csapatgyőzelmen kívül a füzesgyarmatiak kapusa, Patrik Balogh kapta a bajnokságának legjobb védője címet, míg a legjobb góllövőnek Ján Adami bizonyult a bajnokságon belőtt kilenc góljával.  A futballbajnokság legjobb játékosának járó elismerést Viliam Rakica, a Csejkő játékosa érdemelte ki. 

A bajnokság után a győztes hontüzesgyarmatiak játékosa, Marek Janček értékelte a mérkőzéseket.

“A bajnokságot  8:0-ás győzelemmel kezdtük. A csoportmérkőzések további két találkozója is győzelemmel zárult.  Nem engedtük, hogy az ellenfél komolyabb akciókba kezdjen, így könnyedén jutottunk tovább.  A középdöntő mérkőzése már nehezebbnek bizonyult,  a fakóvezekényiek személyében kemény ellenfelet kaptunk.  Egy-egy lépésükkel, amelynek a futballban nincs helye, megleptek bennünket, ennek ellenére sikerült győznünk. ”

foto – fotó: Erika Hengericsová

A hontfüzesgyarmati játékos a mérkőzés után neheztelt az ellenfél futballistáira.  “A döntőben a csejkőiekkel kerültünk össze, ami rossz ómennek számított, ugyanis az előző két teremfoci bajnokságon már kikaptunk tőlük. Így ezt vehettük visszavágónak is.   A döntő mérkőzést jól kezdtük, s kis idő múlva már  3:0-ra vezettünk. Sajnos ezután engedtük, hogy az ellenfél is játékhoz jusson, így a végeredmény 3:2 lett.  Úgy vélem, idén teljesen megérdemelten nyertük meg a területi bajnokságot.   Patrik Balogh külön díjazásban is részesült a legjobb kapusként, míg Ján Adami a bajnokság legeredményesebb góllövője lett.  Szeretném megköszönni a fiúknak a bajnokságon nyújtott remek teljesítményüket” – nyilatkozott Marek Janček.

A bajnokság legjobb játékosa címet Viliam Rakica érdemelte ki, aki a csejkőiek csapatát erősíti. 

“A bajnokság nagyon magas színvonalon zajlott, a csapatok nagyszerű teljesítményt nyújtottak, s az is  fontos, hogy senki sem sérült meg. Úgy vélem, valamennyien nagyon jól játszottunk. Érdekes párbajokat vívtunk, a szurkolóknak is tetszettek a mérkőzések”

– osztotta meg véleményét a bajnokság után Rakica, majd folytatta: “Számunkra a legnehezebb a Hontfüzesgyarmat ellen játszott döntő volt, már az öltözőben lehetett érezni, hogy elég fáradtak vagyunk. Nehezen jöttünk bele a játékba, már   3:0-ás vesztésre álltunk, nem volt túl rózsás a helyzet, de végül is sikerült  3:2-es végeredményt kiharcolni. A döntőt sajnos nem sikerült megnyernünk, látszott a fiúkon, hogy már elegük van. A bajnokságot a felkészülési időszak egy érdekes részének tartom, s mivel a társaság is nagyszerű, remekül szórakoztunk. Köszönöm a fiúknak és a vezetőségnek, hogy játszhattam. Nincs mit szégyenkezni a játékunk miatt. Remek közös teljesítményt nyújtottunk. Kár, hogy a teljes elégedettség érzéséhez hiányzik az első helyezés” – tette hozzá a 30 éves, vámosladányi születésű játékos.


A bajnokság eredményei:

Hontfüzesgyarmat – Zsember 8:0

Felsőtúr – Csejkő 3:4

Újbars – Garamújfalu 3:3

Garamkeszi – Fakóvezekény 3:6

Hontifüzesgyarmat – Újbars 5:1

Felsőtúr – Garamkeszi 7:6

Zsember – Garamújfalu 3:4

Csejkő – Fakóvezekény 3:3

Hontfüzesgyarmat – Garamújfalu 2:0

Felsőtúr – Fakóvezekény 5:5

Zsember – Újbars 5:2

Csejkő – Garamkeszi 10:3

a 7. helyért

Újbars – Garamkeszi 5:4

1. középdöntő

Hontfüzesgyarmat – Fakóvezekény 4:3

2. középdöntő

Garamújfalu – Csejkő 1:3

az 5. helyért

Zsember – Felsőtúr 5:4

a 3. helyért

Fakóvezekény – Garamújfalu 5:5, büntető rúgásokkal 2:3

Döntő

Hontfüzesgyarmat – Csejkő 3:2



REflex24

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.03.22.

Az Úri muri bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Ma mutatja be a Komáromi Jókai Színház Móricz Zsigmond Úri muri című zenés színművét. Az előadást Bagó Bertalan…

2024.03.28.

Generációk közötti párbeszéd és tudásátadás fiataloknak

A RE-START egy adott földrajzi régióra koncentráló akcióterv, amelyben több települési önkormányzat, közigazgatási szerv, gazdasági szereplő és civil…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb