Néhány nap múlva a Lévai járásban is megkezdődnek a területi labdarúgó-bajnokság mérkőzései. Már nem titok, hogy a járás  egyes csapatai gondokkal küzdenek, nem képesek egy csapatot összeállítani. Ennek egy kellemetlen következménye lehet – a tavaszi szezon kezdete előtt bejelenteni kilépésüket.

A csapatok évről évre nagyobb problémákkal szembesülnek, melyek lehetnek anyagi jellegűek is, de sok esetben a csapat nem rendelkezik elég játékossal, ezért kénytelenek elhagyni a bajnokságot.  Idén a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség (ObFZ) VII. ligájában egy csapattal kevesebb induló lesz majd, ugyanis a palástiak bejelentették kilépésüket.  

Marcel Kneizeltől, a palásti  futballcsapat  vezetőjétől kértünk tájékoztatást:

“Igen, igaz, amit beszélnek, csapatunk 99,99 %-ra kilép a VII.ligából.  Tavasszal már nem veszünk részt a bajnoki mérkőzéseken. A fennálló helyzet évek óta húzódik, de eddig mindig sikerült megoldani. Már tavaly is kérdésessé vált, tudunk-e játszani, de idén sajnos menthetetlen a helyzet. Két játékosunk külföldön dolgozik, Heimlich Csaba már régóta sérülésekkel küzd, egy játékosunk átigazolt Garamszentgyörgy csapatába, egy csonka csapattal nem lehet játszani.  Nincsenek játékosok, nincs utánpótlás, innen ered a mi problémánk. A község polgármestere támogatott bennünket, hogy játsszunk tovább, de sajnos nincs, aki futballozzon. Nagyon szomorú vagyok emiatt, meglátjuk, hogy nyáron sikerül-e majd egy csapatot összetoborozni, de nem vagyok túl optimista.”

Megkérdeztük a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottsága elnökének, Šaliga Józsefnek az álláspontját is.

“Igen, ismerem a problémát. A palásti csapat vezetője egy beszélgetés keretén belül felvázolta a kialakult helyzetet. Sajnos a kisebb klubokból évről évre kevesebb van.  A palástiak  által  az őszi szezonban elért eredményeket érvénytelenítjük, s a VII. liga mérkőzéseit 15 csapat folytatja majd”

– fejezte be Šaliga.


szöveg és fotó:
REflex24

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb