Ipolyság. Utoljára az V. ligában találkoztak egymással a 2018/2019-es idényben, akkor az ipolyságiak karakán teljesítményt nyújtva 4:0-ra ledarálták a lévaiakat. Vasárnap a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának nyitófordulójában a lévaiak gyújtötték be a három pontot, merthogy 3:0-ás győzelmet arattak örök riválisuk fölött.

(fotó: Refka Gábor)

A szépkorúak sem emlékeznek hasonló érdeklődésre

Meglepő, hogy rekordszámú nézősereg volt kíváncsi a járási rangadóra, a szervezők szerint közel ezer szurkoló szoroskodott a lelátón, illetve toporgott körülállva a pályát.

„Nem tudom felidézni, mikor voltak ennyien utoljára, feltételezhetően néhány évtizeddel ezelőtt”

– adott választ kíváncsiskodásunkra Kapa Sándor, aki több mint ötven éve szorgoskodik az ipolysági foci körül.

(fotó: Refka Gábor)

A hazaiak gyorsan ellőtték a puskaporukat

A bevezető percekben mindkét csapat több góllehetőséget dolgozott ki és úgy tűnt, hogy kiegyenlített küzdelmet élvezhet majd a közönség. A hazaiaknál Baráti Zoltán négy méterről elpuskázta a sanszot, Belák Krisztián pedig egy saját maga által kidolgozott helyzetet nem volt képes gólra váltani. A másik oldalon Dominik Pajdučák fejesét hárította bravúrral Belák Lajos kapus, majd Jakub Švirik lökete a felső lécet találta telibe. A 31.percben a pálya bal felén húzott el a csapatkapitány Dávid Solčiansky és mértani pontosságú passzát a fiatal Nikolas Kupča magabiztosan értékesítette (0:1).

(fotó: Refka Gábor)

Alig kezdődött el a második félidő, amikor egy szélről beadott labdát a hazaiak hálóőre kiütötte, Adam Kosák pedig a hálóba pofozta (0:2). Később alig történt említésre méltó esemény a játéktéren, majd jött a 90. perc, amikor Peter Mandrák átkígyózott néhány védőn, majd a nemrég még  a III. ligás nagylvedieket erősítő Kosáknak nem okozott különösebb gondot a góllövés (0:3).

(fotó: Refka Gábor)

„A focit nem lehet becsapni.”

Urblík József ipolysági edző a mérkőzés végén a vereség ellenére nem volt feldúlt és higgadtan értékelte a látottakat.

„Újoncként szükséges egy kicsit körülnézni  a mezőnyben, megyőződésem, hogy hamarosan visszatérünk a régi kerékvágásba. A lévaiak hetente három alkalommal, 15-16 tagú kerettel edzenek, mi pedig csak egyszer, jóval kevesebb játékossal. Hiába, a focit nem lehet becsapni. Mindenesetre gratulálok az ellenfélnek, kiváló teljesítményt nyújtottak. A szurkolók őket is vastapssal jutalmazták meg az öltözőbe való vonuláskor”.

(fotó: Refka Gábor)

Marcel Pavlík, a lévaiak trénere szerint tetszetős és eredményes játékot szerettek volna bemutatni, ami meglátása szerint sikerült is.

„A mérkőzésre való felkészülés során mindenekelőtt a taktikai elemek gyakorlását helyeztük a középpontba. Annak pedig külön örülök, hogy sportszerűségből mindkét alakulat játékosai jelesre vizsgáztak. Bizony a múltban nem egyszer az ellenkezőjét tapasztalhattuk”.

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb