Megannyi óvintézkedés bevezetésével jár a koronavírus-járvány terjedésének meggátolása, jobban mondva lassítása. Vannak köztük nehezebben és könnyebben betarthatók egyaránt. Vannak, melyeket saját magunkért teszünk, s vannak, melyekkel a környezetünket óvjuk. A rendszer elleni lázadás ideje nem most van itt! Ezt mindenkinek észben kellene tartania.

(pexels.com)

Az egyik legalapvetőbb óvintézkedés a szájmaszk viselése. A rendelet úgy szól, minden polgár köteles viselni azt, amint kilép otthonából. Hát, elég sokan vannak, akik nem érzik magukat polgárnak… Különféle okokra hivatkozva fittyet hánynak az egészre. 

Többen vannak, akik arra hivatkoznak, ciki a maszk viselése, ők aztán ugyan nem csinálnak magukból bolondot! 

Na, már most, kérem szépen, ha még maga az elnöknőnk, Zuzana Čaputová sem rest mindenütt szájmaszkban megjelenni, akkor talán mások fejéről sem esik le a korona, ha eleget tesznek ennek az intézkedésnek. Ez nem a Miss Szlovákia szépségverseny… Ez a Fogjunk össze a vírus ellen „mozgalom”!

Vannak sajnos olyanok is, akik egyszerűen csak saját meggyőződésük miatt nem hajlandók viselni a maszkot. Túlzásnak, butaságnak tartják, s mert úgy érzik, ők aztán a valakik, önkényesen eldöntik, hogy szembe mennek a rendszerrel. Alap esetben nem is lenne ezzel baj, mindenkinek szíve joga a saját belátása szerint cselekedni. Ugyanakkor ez most megint nem az a film… 

Feltételezem, mindenki tisztában van a szájmaszk viselésének miértjével. A világhálón megjelent felhívások, melyek szerint „az én maszkom téged véd meg, a te maszkod engem véd meg”, nem holmi marketingfogás. 

A szájmaszkot elsősorban nem magunk miatt viseljük! A környezetünket óvjuk vele. Kifelé ugyanis megszűri a bacikat, de visszafelé sajnos már kevésbé. Szóval, ha felelőtlen akarsz lenni, hát legyél! Nem tart vissza senki. De a felelőtlenségedet tartsd meg magadnak! Másokat ne merészelj veszélybe sodorni a saját meggyőződéseid miatt! Nyugodtan gondold butaságnak a sok óvintézkedést, de, amivel másokat védesz, azt akkor is, kutya kötelességed betartani! Miután hazamentél, a négy fal közt azt csinálsz, amit akarsz. Az ajtódon kilépve azonban szedd össze magad és vigyázz az embertársaidra! Mert ez most mindannyiunk felelőssége.

Szlávik Cyntia

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.28.

„A srácok célja egyértelműen a világbajnoki dobogó csúcsa” – bemutatkozik a Power Klub Šahy

Az ipolysági Power Klub Šahy erőemelő klub tagjai kiváló eredményekkel tértek haza a szlovák bajnokságról. Oszoli Szabolcsot, a…

2024.04.29.

Fábián Janka Ipolyságon

Fábián Janka, napjaink egyik legnépszerűbb női történelmi regényírója, az Ipolysági Városi Könyvtár meghívására érkezett városunkba. A színvonalas rendezvényre…

2024.05.01.

Lampionos felvonulás az esztergomi Kis-Dunán (képgaléria)

Esztergom. 2024.04.30-án tartották meg a hagyományos lampionos felvonulást a Kis-Dunán. Naplemente után több ezer ember gyűlt össze a…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb