A lélek egészsége - Reflex24

A mindennapi rohanásban sokszor előfordul, hogy elfeledkezünk saját magunkról, a lelkünkről. Természetesnek vesszük, hogy létezünk, s úgy gondoljuk, a jólétünkért nem is kell tennünk semmit.

(fotó: pexels.com)

Ez azonban nagy tévedés! Lelkünk az év minden napján kiemelt figyelmet érdemel. Hiszen mit ér az élet, ha a lelki világunk romokban hever? A lelki békét, a nyugalmat és kiegyensúlyozottságot nem tudjuk pótolni anyagi javakkal. Hiába a nagy ház, a legújabb autó, a márkás ruhadarabok, a méregdrága kirándulások. Mindez semmit sem ér. A boldogsághoz vezető út teljesen más irányban halad.

Amíg nem leljük meg lelki békénket, addig a boldogságunk csupán színjáték. A betegség nemcsak a szervezetünket tudja megtámadni, a lelkünkre is veszélyt jelent. Az emberi butaságból kifolyólag sajnos erre sok esetben ügyet sem vetünk. Helyette inkább minden reggel magunkra öltjük a mosoly álarcát.

Talán úgy érezzük, szégyellnünk kell az érzéseinket, így nem beszélünk róluk, magunkba folytjuk őket. Ezzel azonban hatalmas kárt okozunk saját magunkban.

A mai fogyasztói társadalom diktálta elvárások miatt, szellemi egészségünk egyre gyengül. Hiszen ezek az elvárások irreálisak, de sajnos be tudják csapni az embert, így minden áron meg akarunk felelni nekik. Észre sem vesszük, mennyire leépítjük lelki egészségünket, az elérhetetlen célok kergetése közben. Fel kell ismernünk a hamis illúziókat, s merni kell segítséget kérni, míg nem késő.

Míg önmagunkat nem tesszük rendbe, addig képtelenek leszünk bárkinek is adni. Feszültek leszünk a munkahelyünkön, idegesek a gyermekeinkkel szemben, párunktól pedig szinte egyenesen a falra mászunk. Könnyebb a másikban keresni a hibát, holott sokszor elég lenne saját magunkban rendet tenni kicsit.

Majd ha ezzel megvagyunk, folyamatosan táplálnunk kell lelkünket. Fel kell töltődnünk ahhoz, hogy képesek legyünk a boldogságra. Meg kell találnunk azt az apró örömöt, ami számunkra energiát ad. Nem kell eget rengető dolgokra gondolni, lehet az egyszerűen két fejezet elolvasása a kedvenc könyvünkből, miközben kortyolgatjuk a gőzölgő kávénkat.

Címkék: , , ,

Hozzászólok
Olvasta már?
2020.07.04.

A levendula csodájára járhatunk Lekéren

A levendula az egyik legváltozatosabban használt gyógy-, fűszer- és dísznövény, melyet számtalan módon felhasználhatunk, de amit csupán nézni vagy…

2020.07.06.

Bemutatjuk az Unlimited Souls együttest

Csábon a zenélésnek mindig is nagy hagyományai voltak, s ez alól a jelenkor sem kivétel. Nem is kell…

2020.07.05.

Hogyan értékelik az oktatási államtitkárral folytatott megbeszélést?

A hét elején már adtunk hírt az ipolysági munkaértekezletről, akkor Filip Mónika oktatásügyi államtitkárt és az esemény szervezőit…

2020.07.03.

R7: szomorú hírek “autópályaügyben”

A napokban tette közzé az INEKO (Portál o diaľniciach a železniciach) a honlapján az egyes, még megépítendő autópálya-szakaszok kivitelezésének tervezett…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb
Programajánló