A fiatalság világnapját a naptár augusztus 12-ére teszi. Ez a nap a fiatalkorúak ünnepe. De vajon miről is szól a fiatalság?

(fotó: pexels.com)

Sokan úgy vélik, életük első szakaszának az önfeledt, megállást nem tűrő szórakozással, a gondtalansággal kell eltelnie. Bizonyára mindenki által ismert a mondás, miszerint „fiatalság, bolondság”.

Azonban fiatalnak lenni nem azt jelenti, hogy nem kell törődnünk a világgal, a fontos dolgokkal. Nem azt jelenti, hogy önző módon csak magunknak és csakis a mának kell élnünk.

Fiatalon is vannak kötelességeink, s igenis felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért és saját magunkért. Persze, a szórakozás megengedett. Használjuk ki az úgymond kötetlenségünket. De fontos, hogy közben ne feledjük el álmainkat, s céljainkat. Tegyünk azokért, hiszen, ha fiatalon nem tesszük meg, ha nem gondoljuk át döntéseinket, a célok csupán álmok maradnak. Majd, amikor már késő lesz, a szobában ülve azon fogunk töprengeni, hová lett a fiatalságunk, hol van az a sok év, mivel töltöttük el. Akkor már nem tudunk változtatni, tenni most kell, amíg lehet! Addig harcoljunk, míg van hozzá erőnk.

Éljünk érdekes, színes, ámde tevékeny és egyben hasznos életet. Napjaink ne semmittevéssel teljenek. Manapság a lehetőségek szinte végtelen tárháza áll előttünk, így csak az nem találja fel magát, aki igazán nem is akarja.

Szakadjunk ki a virtuális világból, s hagyjuk, hogy elkápráztasson bennünket a való világ.

Hiszen, Tari Annamária pszichológus szavaival élve, az élet nem egy applikáció! Igazi tapasztalatot csak a saját bőrünkön élhetünk meg, nem elég, ha olvasunk valamiről, vagy megnézünk egy szívszorító videót. Engedjük meg magunknak, hogy azok a dolgok, amikről oly sokat írnak, megtörténjenek velünk a valóságban. Ezzel persze teret engedünk az esetleges negatív élményeknek, érzéseknek is, de ezektől sem kell félnünk. Ugyanúgy az élet velejárói, mint a mosoly és a jókedv. Sőt! A legtöbbet talán a „rossz” tapasztalásokból tanuljuk. Sokszor tragédia kell a tisztánlátáshoz. Ami, bár elkeserítő, mégis tény.

Címkék: , , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb