Fotó: pexels.com

Az online tér teljesen felfal bennünket, az offline valóságról szinte már meg is feledkezünk. Online dolgozunk, olvasunk, beszélgetünk a családtagjainkkal és barátainkkal, online tevékenységekben keressük a szórakozást, online vásárolunk, sőt, ha tehetnénk, még az alvást is a virtuális térben abszolválnánk. Mindez nagyban a jelenleg uralkodó helyzet hozadéka, de azért előtte sem kellett félteni az emberiséget….

Várjuk a hóesést, sóvárgunk a fehér táj után, majd amikor kinézünk az ablakon, s azt látjuk, mindent hótakaró borít, előkapjuk gyorsan a telefonunkat. Lövünk pár fotót és villámgyorsan posztoljuk a közösségi oldalainkra a „Hurrá! Hull a hó!” felirattal.

Ezzel talán nem is lenne baj, ha a kép megosztása után csizmát és kabátot húznánk, s kimennénk a szabadba, hogy valóban kiélvezzük a hóesés nyújtotta örömöt és szépséget.

Az esetek többségében viszont nem ez történik. A fotó posztolása után begubózunk a nappaliba, s megállás nélkül a telefonunk kijelzőjét bámuljuk. Várjuk, vajon ki mindenki reagál a közzétett képünkre, ki az, aki szívecskét tesz alá, s ki az, aki lájkot dob rá.

Na, de most akkor a hóesésnek örülünk, vagy a begyűjtött kommenteknek?

Mi lenne, ha inkább átélnénk az apró csodákat, ahelyett, hogy kívülről szemléljük azokat? Az élet itt zajlik körülöttünk, nem a telefonunkban, táblagépünkben vagy a számítógépünkben. Az ablakból nézve is csodás látvány a hóesés, de akkor igazán jó a meleg szobából szemlélődni, ha előtte kellemesen megfagytunk a hógolyózás és séta közben. Kipirosodott arccal, forró teával a kezünkben sokkal élvezetesebb az otthon melege.

Persze nem csupán akkor kell offline üzemmódra kapcsolnunk, amikor éppen havazik.

Legyen tél vagy nyár, ősz vagy tavasz – a valódi élet az elektronikai kütyüjeinken kívül zajlik. 😉

Címkék: , ,

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.04.25.

Jóváhagyta a kormány az RTVS-ről szóló törvénytervezetet

Szlovák Televízió és Rádióra (STVR) változik a közszolgálati intézmény elnevezése. Igazgatóját kilenctagú tanács választja meg, melybe négy tagok…

2024.04.25.

Petőfi körtefáit ültették el Zselízen

Fotó: Alapiskola A Magyar Költészet- és a Föld napja évfordulói tájékán Zselízen idén különös eseményt tartottak a magyar…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb